Mondialul de fotbal din Rusia va fi mai sărac fără Italia

Mondialul de fotbal din Rusia va fi mai sărac fără Italia

0 108

Echipa naţională de fotbal a Italiei a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Rusia de anul viitor, după ce a remizat luni pe teren propriu cu reprezentativa Suediei, scor 0-0, în returul barajului de calificare, după 0-1 în partida tur. Italia, de patru ori campioană mondială, ratează prezenţa la turneul final pentru prima dată din 1958 încoace. De cealaltă parte, Suedia ajunge pentru a 12-a oară în istorie la Campionatul Mondial.
A fost ultimul meci oficial în tricoul „Squadra Azzura” pentru portarul Gianluigi Buffon (39 de ani), care deţine recordul european de selecţii la echipa naţională (174). Dealtfel, Buffon a părăsit terenul din Milano cu capul plecat dar asta nu știrbește cu nimic evoluțiile lui fabuloase timp de două decenii…
Nu-mi pare rău pentru mine, ci pentru fotbalul italian. Am eşuat în privinţa unui lucru care înseamnă ceva şi la nivel social. Este un regret să termin aşa, dar nu pentru că trece timpul. Avem mândrie, putere şi suntem încăpăţânaţi. Ştim cum să revenim, aşa cum am făcut întotdeauna. Părăsesc o naţională a Italiei care va şti cum să vorbească de la sine. Îmbrăţişări tuturor, în special celor cu care am împărtăşit această minunată călătorie„, a spus Buffon, la finalul partidei.
D.D.

COMENTARII