Morile din Braşov la Muzeul de Etnografie

Morile din Braşov la Muzeul de Etnografie

Film documentar cu istoricul Morii lui Işlik la Muzeul de Etnografie din Braşov. Prin proiecţia documentarului despre moara sistematică din Satulung, Săcele, se marchează a treia ediţie a Zilelor europene a patrimoniului mulinologic din întreaga Europă

Film documentar cu istoricul Morii lui Işlik la Muzeul de Etnografie din Braşov. Prin proiecţia documentarului despre moara sistematică din Satulung, Săcele, se marchează a treia ediţie a Zilelor europene a patrimoniului mulinologic din întreaga Europă.

Zilelor europene ale morilor şi patrimoniului mulinologic, Muzeul de Etnografie Braşov a pregătit în 19 şi 20 mai o prezentare a morilor care au funcţionat în Braşov.
Evenimentul este un proiect iniţiat de Federaţia Morilor din Franţa, cu scopul salvgardării morilor ca bunuri de patrimoniu.

Cu această ocazie va fi prezentat şi un montaj de imagini realizate grafic de artistul Eugen Moga, cu locurile unde a funcţionat numărul impresionant de mori din Şcheii Braşovului – nu mai puţin de 26, care au funcţionat alternativ în perioada 1700-1800.

Pentru a promova tradiţia morilor din Şcheii Braşovului graficianul Eugen Moga propune doritorilor un traseu de recunoaştere a vechilor mori din Schei. Deplasarea este programată pentru astăzi, 19 mai, cu plecare de la ora 10 din Prund iar la eveniment poate participa oricine.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.