Moştele Sfinţilor Andrei, Epictet şi Astion au părăsit Braşovul

Moştele Sfinţilor Andrei, Epictet şi Astion au părăsit Braşovul

0 94

După ce miercuri au ajuns la Biserica „Schimbarea la Faţă” a Parohiei Blumăna VIII raclele cu osemintele sfinte au plecat către Mănăstirea „Peştera Sf. Andrei” din Dobrogea, considerată Betleemul Neamului Românesc

După ce miercuri au ajuns la Biserica „Schimbarea la Faţă” a Parohiei Blumăna VIII raclele cu osemintele sfinte au plecat către Mănăstirea „Peştera Sf. Andrei” din Dobrogea, considerată Betleemul Neamului Românesc.

Raclele au fost aduse la Biserica de la Micşunica pe 9 mai de Ziua Independenţei României cu binecuvântarea ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Au parcurs un traseu încărcat de semnificaţii istorice prin Braşov, venind de la prima mănăstire ortodoxă a Braşovului cea de la ieşirea înspre Cristian, cu hramul „Sf. Efrem cel Nou”.

Timp de patru zile, moaştele au poposit la Biserica Jandarmeriei Braşov. Mii de pelerini s-au închinat cu evlavie şi au stat la coadă pentru a le atinge. Mulţi au participat şi luni la liturghie.

Pe parcursul celor 10 zile când moaştele Sfântului Andrei şi ale Sfinţilor Epictet şi Astion s-au aflat la Braşov mii de credincioşi s-au închinat la raclele sfinte.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.