Moțiunea de cenzură – depusă duminică, dezbătută și votată miercuri!

Moțiunea de cenzură – depusă duminică, dezbătută și votată miercuri!

0 90

Moțiunea de cenzură „România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor” a fost finalizată.
Duminică, 18 iunie, în fața Camerelor reunite ale Parlamentului, a fost prezentat textul moțiunii de cenzură ‘România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația și votul românilor!’. Documentul a fost inițiat și semnat de 223 deputați și senatori ai PSD și ALDE, se arată într-un comunicat al Camerei.
Textul moțiunii a fost citit de senatorul PSD Mihai Fifor.
Moțiunea de cenzură inițiată de parlamentarii PSD și ALDE împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu urmează să fie dezbătută și votată miercuri.
Dezbaterile și votul asupra moțiunii de cenzură vor avea loc miercuri, 21 iunie, de la ora 11,00, informează Camera Deputaților.
Reprezentanții grupurilor parlamentare ale PNL, USR, UDMR și PMP nu au fost prezenți în sală, precizează sursa citată.

Moțiunea nu a fost semnata de catre toti parlamentarii PSD si ALDE, aceasta are 223 de semnături.

Liderul senatorilor PSD Mihai Fifor, președintele Consiliului Național al PSD, a susținut, duminică seara, că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu va trece fără niciun fel de problemă, precizând că afirmația sa se bazează pe ”calcule precise”.
”Regretăm faptul că a trebuit să ajungem la o moțiune de cenzură devreme ce nu a fost altă soluție, devreme ce în momentul de față discutăm de un fost coleg de-al nostru care se joacă de-a guvernarea, care se joacă de-a puterea executivă într-un stat membru al Uniunii Europene. Nu avem altă soluție decât să apelăm la mijlocul constituțional pentru a rezolva această situație de criză și aceasta e moțiunea de cenzură. Moțiunea de cenzură va trece miercuri fără niciun fel de problemă și vă spun lucrul acesta pe calcule foarte precise”, a spus Fifor, la Antena 3.

COMENTARII