Motive de îngrijorare : naționala feminină ce handbal a pierdut, la scor,...

Motive de îngrijorare : naționala feminină ce handbal a pierdut, la scor, partida amicală cu Olanda, ultima înaintea debutului la Campionatul Mondial

0 57

Echipa națională de handbal a României a susținut, la Kumamoto, într-o arenă care va găzdui și meciuri la Campionatul Mondial, o partidă amicală, cu Olanda, ultima înaintea debutului echipei noastre la Campionatul Mondial.  Tricolorele au contat o repriză în fața Olandei, prima, pe care au și câștigat-o cu 16-15. A fost perioada în care a evoluat și Cristina Neagu, după pauză ea fiind menajată. În partea secundă, România a cedat la 10 goluri diferență (7-17), motive clare de îngrijorare, înaintea întrecerii mondiale. Mai mult, sunt motive de îngrijorare și legate de accidentarea Cristinei Neagu, care nu va putea duce un meci întreg…Ori, se vede că fără Neagu este greu…Tomas Ryde a spus după acest meci: „Am fost ușor surprins de cât de bine am jucat în prima repriză. Ne-am antrenat din greu. Azi am avut de călătorit câteva ore până să ajungem la această arenă. Sunt două lucruri pe care ne-am dorit să le facem. Să luptăm din greu, să avem un joc colectiv foarte bun și disciplinat. Iar prima repriză a fost foarte bună din acest punct de vedere. Suntem foarte mulțumiți de asta și avem un plan de joc stabilit de așa natură. În cea de-a doua repriză cel mai important lucru a fost să intre absolut toate jucătoarele pe teren. Când faci asta, se pierde din timing, începi să faci erori tehnice, iar asta ne-a costat. Însă cred că jucătoarele înțeleg. Am muncit împreună timp de 60 de minute și asta e foarte bine”.

România va juca la Campionatul Mondial în Grupa C, cu Spania, Senegal, Kazakhstan, Muntenegru și Ungaria. După cum se știe, echipa noastră va aborda întrecerea supremă fără patru jucătoare de la Corona, suspectate de dopaj!

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.