Mulți părinți, inclusiv brașoveni, au întrebat – „înscrierea copiilor la școală este...

Mulți părinți, inclusiv brașoveni, au întrebat – „înscrierea copiilor la școală este condiționată de vaccinarea acestora”? Răspunsul oficial al Ministerului Educației!

0 69

Ministerul Educației Naționale afirmă, într-un răspuns oficial adresat Asociației Părinților pentru o Educație Sănătoasă, că înscrierea copiilor în unitățile de învățământ preuniversitar nu depinde de vaccinarea acestora, se arată într-o exclusivitate pentru ActiveNews.

În răspunsul semnat de Secretarul de Stat Vasilica Ștefania Duminică, se precizează că „Familia trebuie să asigure creșterea și educarea copiilor. În baza Codului Familiei, Art.1 „Drepturile părintești se exercită numai în interesul copiilo” și Art.101 „Părinții sunt datori să îngrijească de persoana copilului. Ei sunt obligați să crească copilul, îngrijind de sănătatea și dezvoltarea lui fizică, de educarea, învățătura și pregătirea profesională a acestuia”.

Răspuns oficial al Ministerului Educației: Înscrierea copiilor la școală NU este condiționată de vaccinarea acestora

În concluzie, având în vedere că dreptul la educație și sănătate trebuie asigurat de instituțiile statului împreună cu familia, înscrierea copiilor în unitățile de învățământ preuniversitar nu este condiționată de vaccinarea acestora”, arată documentul citat.

Precizarea MEN vine după ce senatorul PMP Cristian Lungu a anunțat că Ministerul Sănătății a cerut Inspectoratelor Județene să condiționeze înscrierea copiilor la școală de vaccinarea obligatorie a acestora.https://www.activenews.ro/

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.