Muncitorii calificaţi din Asia vor veni tot mai greu la muncă în...

Muncitorii calificaţi din Asia vor veni tot mai greu la muncă în România

0 44

Deși piaţa muncii are mare nevoie de muncitori în construcţii şi Horeca, vietnamezii, indienii şi filipinezii nu vor accepta să lucreze pe salariul minim brut, așa cum prevede acum legea.

Camera de Comerţ şi Industrie a organizat un seminar pentru toate agenţiile de recrutare a muncitorilor din străinătate pentru a le aduce la cunoştinţă ultimele modificări legislative în domeniu:

Companiile din Braşov au apelat până acum la muncitori străini aduşi din ţări precum  Vietnam, Sri lanka, India, Nepal sau Filipine. Pentru a lua povara taxelor de pe umerii angajatorilor, guvernanţii au modificat legea la sfârşitul  anului trecut :

Comisarul şef Cătălin Gabriel Răşinar – şef Serviciu Imigrări Braşov, spune că cea mai importantă modificare legislativă este scăderea  salariului de la salariul mediu brut cât era până la jumătatea lunii noiembrie pentru a aduce un cetăţean străin la minim brut deci la 2080 de lei.

Pentru angajatorii români măsura este benefică dar angajaţii străini se vor orienta către alte ţări din UE.

Potrivit recrutorilor, această modificare va crea multe neajunsuri.

În judeţul Braşov în anul 2017 s-au emis 175 de avize de muncă, anul trecut au fost emise 450 de avize, iar anul acesta avem deja 100 de avize depuse în cursul lunii ianuarie.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.