Municipala Feghete Țop supărată pe hotelieri că nu-i dau un leul. Leul...

Municipala Feghete Țop supărată pe hotelieri că nu-i dau un leul. Leul pentru fiecare turist cazat!

0 83

79 de operatori care nu au depus nici măcar declaraţiile pentru plata taxei de un leu pentru fiecare turist cazat. Amintim că printr-o Hotărâre a Consiliului Local Braşov de anul trecut se prevede că fiecare unitate turistică din oraş trebuie să plătească 1 leu pe zi pentru fiecare turist cazat în orasul de sub Tâmpa.
Oficial banii sunt utilizaţi pentru promovarea oraşului – unde, în ce sens? nu am aflat încă! –  iar, pe lângă aceste sume încasate de la operatori, municipalitatea pune şi fonduri luate tot de la brașoveni. 
Consilierul local Carmen Ţop Ferghete este preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe, investiţii, studii, prognoze şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului Braşov.

„Această taxă de 1 leu de turist este pentru promovarea Braşovului. În momentul când s-a dat Hotărârea de Consiliu Local de a se încasa această taxă, noi, consilierii locali, am hotărât ca, lângă taxa de 1 leu, încasată de la turişti şi virată de către hotelieri la Direcţia Fiscală, să venim şi noi cu un leu lângă ea, pentru a se dubla”, susține consiliera. 
Amintim că cei care dispun de locuri de cazare încasează aceşti bani de la turişti şi trebuie să depună o declaraţie la Direcţia Fiscală cu numărul de turişti din fiecare zi, urmând să plătească 1 leu pentru fiecare oaspete.

Cei care nu au depus declaraţiile în vederea plătirii acestei taxe vor primi notificări de la Direcţia Fiscală, mai ales că asemenea taxe există în toate locurile care sunt destinaţii turistice.

I.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.