Municipallitatea va impune condiţii mai stricte pentru dezvoltatorii imobiliari din Braşov

Municipallitatea va impune condiţii mai stricte pentru dezvoltatorii imobiliari din Braşov

0 83

Municipalitatea pregăteşte un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care dezvoltatorii imobiliari trebuie să stabilească terenuri pentru unităţi şcolare, să aibă platforme de gunoi îngropate, spaţiul verde proiectat

Municipalitatea pregăteşte un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care dezvoltatorii imobiliari trebuie să stabilească terenuri pentru unităţi şcolare, să aibă platforme de gunoi îngropate, spaţiul verde proiectat, inclusiv cu copaci.
Pe strada Hărmanului, reprezentanţii Primăriei Braşov spun că va fi construit un adevărat „mic oraş”. În locul fostelor platforme industriale Lemexim, IUS şi Lubrifin vor fi construite în jur de 7000 de apartamente – un adevărat „orăşel”.
După experienţa altor complexe rezidenţiale, unde dezvoltatorii au ignorat drumurile de acces, locurile de parcare sau spaţiile destinate construirii de şcoli, grădiniţe sau creşe, municipalitatea pune piciorul în prag şi introduce noi condiţii.

După şedinţa Comisiei tehnice de amenajarea a teritoriului şi urbanism, la care au participat dezvoltatori imobiliari, proiectanţi, consultanţi şi reţelişti, s-a decis pregătirea unui proiect de hotărâre care îi obligă pe dezvoltatorii să ţină cont de toate aspectele încă din faza de elaborare a PUZ-urilor. Dezvoltatorii vor trebui să elaboreze şi proiectul tehnic pentru drumuri.
Tot în PUZ, dezvoltatorii vor prevedea şi piste pentru biciclete pe toate drumurile iar trotuarele trebuie dimensionate pentru circulaţie intensă, cu prevederea de zone de parcări publice.
De asemenea, cei care realizează ansambluri rezidenţiale vor stabili foarte clar zonele destinate construirii facilităţilor pentru învăţământ.
Tot prin noile reglementări urbanistice, municipalitatea intenţionează să solicite includerea în PUZ a transportului public, iar dezvoltatorii vor evidenţia foarte clar zonele verzi, inclusiv copacii care se vor planta, aliniamentele stradale din gard viu, arbuşti sau copaci.
Proiectul de hotărâre urmează să fie supus aprobării în Consiliul Local din această lună sau în luna următoare.

Vifor Rotar

COMENTARII