Muzeul de Istorie aniversează 100 de ani de la războiul Armatei Române...

Muzeul de Istorie aniversează 100 de ani de la războiul Armatei Române cu bolșevicii maghiari

0 26

Muzeul Judeţean de Istorie organizează în perioada 9 – 11 august, Festivalul Internaţional de Reconstituire Istorică Braşov, tema din acest an fiind „Centenarul războiului Armatei Române împotriva Ungariei bolşevice”. 

Ajuns în 2019 la a IV-a ediţie, Festivalul Internaţional de Reconstituire Istorică Braşov nu a fost şi nu o să fie un discurs despre învingători şi învinşi. Este un produs cultural care urmăreşte înţelegerea semnificaţiei aniversărilor istorice de către braşoveni şi turişti sub o formă cultural-educativă originală, un festival care deşi apelează la tradiţiile militare urmăreşte promovarea diversităţii culturale şi a toleranţei între foştii inamici istorici, prezintă urmările războaielor în istoria popoarelor Europei, schimbările de esenţă la nivelul mentalităţilor colective care au influenţat pe termen lung societăţile europene.

Cu un pronunţat caracter demonstrativ şi educativ, activităţile festivalului nostru se vor desfăşura în Piaţa Sfatului, în apropierea clădirii muzeului, unde va fi amenajată o tabără militară de epocă cu 50 de participanţi, aparţinând unor asociaţii de reconstituire istorică din România şi străinătate”, a precizat Nicolae Pepene, directorul muzeului, într-un comunicat de presă.

Programul Festivalului cuprinde demonstraţii şi prezentări legate de tradiţiile militare de la sfârşitul Primului Război Mondial, „Oficiul Poştal 1919”, ateliere, jocuri şi instalaţii interactive pentru copii şi expoziţia de fotografie istorică „Ungaria 1919. Campania Armatei Române împotriva Ungariei bolşevice”.

Festivalul este realizat de Muzeul Judeţean de Istorie Braşov în parteneriat cu Asociaţia ,,6 Dorobanţi”, fiind susţinut de Consiliul Judeţean Braşov, şi Muzeul Militar Naţional ,,Regele Ferdinand I”.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.