Muzica – o evadare pentru doi frați brașoveni crescuți de bunici

Muzica – o evadare pentru doi frați brașoveni crescuți de bunici

0 43

Au primit de la Primărie abonament pe cinci ani la Filarmonică și nu vor să rateze niciun spectacol. Sebastian și Maria sunt crescuți de bunici încă de când erau bebeluși, după ce părinții n-au mai vrut să știe de ei.
Foarte cuminți, îi ascultă pe bunici, învață bine și au un teanc gros de diplome și câte un perete de medalii obținute la diverse concursuri de muzică.
Cea mai frumoasă experiență au trăit-o însă la jumătatea săptămânii trecute, la concertul Filarmonicii Brașov, unde l-au audiat pe viu pe marele pianist brașovean Horia Mihail.

”A fost extraordinar! Mi-a plăcut și de dirijor, și de pianist, și de toată orchestra! Au cântat splendid! Primarul Brașovului ne-a oferit mie, surorii mele și bunicii un abonament pe 5 ani la toate concertele Filarmonicii Brașov. N-o să lipsesc niciodată”, promite Sebastian.

Bunica spune că, deși concertul a fost programat la o oră târzie, cei doi copii nu au vrut  să plece acasă la pauză și au trăit fiecare moment al spectacolului până la final.

Acasă, copiii au cele necesare, prin eforturile bunicilor. De curând, cei doi frați au primit și o pianină, de la un post de radio, la care să poată exersa ce învață la lecțiile de pian.

Bunicii le oferă hrană, îmbrăcăminte și căldura unui cămin, însă le este greu să acopere și cheltuielile cu cursurile de pian, la care copiii merg regulat.
Problema s-ar putea rezolva dacă Protecția Copilului le-ar oferi plasamentul nepoților, pe care bunicii îl cer cu insistență de mai multă vreme.
În speranța ca legea va fi în cele din urmă de partea ei, bunica este hotărâtă să îi însoțească pe Sebastian și  Maria la cât mai multe concerte ale Filarmonicii.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.