N-am scăpat de ploi : cod galben de instabilitate atmosferică, în județul...

N-am scăpat de ploi : cod galben de instabilitate atmosferică, în județul Brașov

0 21

ANM a instituit o avertizare meteo cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică, cu interval de valabilitate: 28 iunie, ora 10:00 – 29 iunie, ora 10:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, în nord-estul, nordul, centrul și nord-vestul țării, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Avertizarea cod portocaliu are interval de valabilitate: 28 iunie, ora 13:00 – 29 iunie, ora 02:00. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate. În nordul Moldovei și în zona Munților Apuseni, apoi și în Maramureș și în nordul Transilvaniei vor fi

perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină. Se vor acumula cantități de apă de peste 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/m.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.