Nervi şi îmbrânceli la Serviciul permise şi înmatriculări

Nervi şi îmbrânceli la Serviciul permise şi înmatriculări

0 97

Circa 1.200 de cereri sunt înregistrate zilnic - un volum enorm de muncă pentru numărul mic de angajaţi. Din cauza pensionărilor, transferurilor şi concediilor medicale, sunt ocupate doar 17 din cele 35 de posturi. E atât de aglomerat încât programările pentru permis se fac deja pentru luna aprilie, anul viitor. Nu de mirare ca apare incidente cum a fost cel de ieri dimineaţă, când un bărbat s-a luat la ceartă cu jandarmii.

Circa 1.200 de cereri sunt înregistrate zilnic – un volum enorm de muncă pentru numărul mic de angajaţi. Din cauza pensionărilor, transferurilor şi concediilor medicale, sunt ocupate doar 17 din cele 35 de posturi. Până când Ministerul va aproba noi angajări, braşovenii aşteaptă cu orele să le fi preluate dosarele. E atât de aglomerat încât programările pentru permis se fac deja pentru luna aprilie, anul viitor.

Nu de mirare ca apare incidente cum a fost cel de ieri dimineaţă, când un bărbat s-a luat la ceartă cu jandarmii.
Oamenii, unii veniţi de la zeci de kilometri, vor să fie siguri că prind un bon de ordine şi fac liste cu mult înainte înainte să se lumineze afară. Azi dimineaţă, un bărbat a cedat nervos.
Situaţia este cunoscută şi de reprezentanţii serviciului. Aceştia susţin că nu pot interveni în ceea ce se întâmplă în afara instituţiei şi în afara orelor de program.
Cms. şef, Albert Ani Oriana, împuternicit şef serviciu, spune că se eliberează bonuri de ordine în fiecare zi în funcţie de lucrătorii prezenţi şi care pot desfăşura o anumită activitate pentru ziua respectivă; toate bonurile eliberate se onorează în ziua respectivă deci nu se dau bonuri de ordine cu anticipaţie pentru alte zile.
Cei care nu au mai prins bonuri de ordine fac planuri să vină tot cu noaptea-n cap pentru a fi siguri că-şi rezolvă actele.
Zilnic, la permise şi înmatriculări se înregistrează 1200-1400 de solicitări şi bineînţeles că există şi nemulţumiri. Angajaţii sunt şi mai aglomeraţi decât în urmă cu jumătate de an. De atunci 8 persoane au ieşit din sistem şi nimeni nu a mai fost angajat, în ciuda nenumăratelor solicitări de suplimentare de personal.
Sunt însă zile când, imediat după deschiderea ghişeelor, rămân bonuri de ordine. Responsabilii instituţiei monitorizează zilnic aceste situaţii pentru a găsi cele mai bune soluţii.

Vifor Rotar

COMENTARII