Propunere legislativa pentru respectarea utilizarii limbii romane ca limba oficiala a statului...

Propunere legislativa pentru respectarea utilizarii limbii romane ca limba oficiala a statului roman

0 530

Propunerea legislativa pentru respectarea utilizarii limbii romane ca limba oficiala a statului roman are in vedere revenirea la respectarea Constitutiei si oprirea demersurilor foarte puternice de promovare a unor alte limbi in detrimentul limbii romane, ceea ce are ca efect slabirea statului roman in anumite zone din Romania si transformarea populatiei romanesti intr-o populatie tolerata.
Prezenta lege respecta ARTICOLUL 6 din Constitutie, Dreptul la identitate, care prevede la alin. 1 ca ” Statul recunoaste si garanteaza persoanelor apartinand minoritatilor nationale dreptul la pastrarea, la dezvoltarea si la exprimarea identitatii lor etnice, culturale, lingvistice si religioase”.
Acest lucru se desfasoara prin invatamantul in limba materna si prin respectarea manifestarilor culturale proprii, prin carti si evenimente in limba minoritatilor care au luat amploare in ultimii ani si care beneficiaza de sustinere de la bugetul de stat si de la bugetele administratiilor locale. Totusi, in alin. 2 al aceluiasi articol din Constitutie, se atrage atentia ca: „Masurile de protectie luate de stat pentru pastrarea, dezvoltarea si exprimarea identitatii persoanelor apartinand minoritatilor nationale trebuie sa fie conforme cu principiile de egalitate si de nediscriminare in raport cu ceilalti cetateni romani”.
Tocmai acest lucru nu este respectat prin inscriptiile in limbile minoritatilor si prin folosirea unor alte limbi decat cea oficiala a statului roman, in special a celei maghiare, in administratia publica locala si in alte institutii locale din Romania. Limbii-Romane 31.08 ZIUA
Reprezentantii minoritatilor nationale, mai cu seama a celei maghiare, au profitat de Legea 215/2001 pentru a izgoni limba oficiala a statului roman din anumite comunitati si a transforma zone intregi in fiefuri care parca apartin unui stat strain, incalcand astfel Constitutia. Prezentul proiect de lege asigura din acest punct de vedere revenirea la respectarea statalitatii romanesti, asa cum este ea definita de Constitutie in asa fel incat romanii din zonele in care locuiesc si alte minoritati sa nu se simta straini in propria lor tara, iar limba lor amenintata cu disparitia.
Prezenta propunere legislativa reintroduce limba romana in administratia locala, acolo de unde ea a disparut incetul cu incetul, in zonele controlate de politicienii maghiari care nu isi ascund intentiile autonomiste si separatiste, exprimate inclusiv prin disparitia limbii romane din zona. Tocmai de aceea, adoptarea prezentei legi este o necesitate de reafirmare a suveranitatii si statalitatii Romaniei in zonele in care romanii se simt abandonati de statul roman si isi traiesc viata ca straini in propria lor tara. Din acest motiv, am prevazut in lege si interdictia conditionarii angajarii in cadrul institutiilor statului roman de cunoasterea unei limbi a minoritatilor, cunoscute fiind discriminarile la care sunt supusi romanii din Harghita si Covasna care nu cunosc limba maghiara, ceea ce reprezinta un proces planificat de maghiarizare a administratiei locale si de indepartare a romanilor din aparatul primariilor si Consiliilor Judetene.
In mod firesc, cei care incalca statutul de limba oficiala a limbii romane isi vor pierde mandatul sau locul de munca si nu vor mai putea activa in institutiile statului roman. Fara masurile pe care le propune prezenta lege, cel putin doua judete ale Romaniei vor disparea de pe radarul statului roman, fiind preluate si controlate politic si administrativ de grupari politice care asculta de ordinele unui stat strain direct interesat de instrainarea de Romania a Transilvaniei si care recunosc public dorinta de a trece peste prevederile constitutionale ale statului roman.

 

Initiator: Deputat Bogdan Diaconu, presedintele Partidului Romania UnitaLIMBA ROMANA - PATRIA NOASTRA

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege:
Art. 1. Este interzisa folosirea sub orice forma in cadru oficial a altor limbi decat limba romana, limba oficiala a statului roman conform Constitutiei, in institutiile publice de orice fel, de catre autoritatile centrale, autoritatile administratiei publice locale, institutiile publice aflate in subordinea acestora, precum si de catre serviciile publice deconcentrate si de catre angajatii de orice fel ai statului roman.

Art.2. Sedintele Consiliilor Locale, Consiliilor Judetene si orice fel de intalniri oficiale ale angajatilor, functionarilor si demnitarilor statului roman se desfasoara obligatoriu numai in limba romana, iar pentru invitatii straini sau participantii care nu au cetatenia romana se asigura traducere oficiala.

Art. 3.

(1). Este interzisa afisarea denumirilor de institutii publice, localitati, strazi si locuri publice din Romania in alta limba decat in limba oficiala a statului roman, limba romana.

(2). Autoritatile administratiei publice locale vor asigura in termen de 30 de zile de la promulgarea prezentei legi stergerea inscriptionarii in alte limbi decat in limba romana a denumirii localitatilor, strazilor, locurilor publice si a institutiilor publice sau a altor insemne publice in limbi straine din localitatile aflate sub autoritatea lor administrativa.

Art. 4. Afisarea anunturilor de interes public se face numai in limba oficiala a statului roman, limba romana.

Art.5.  Comunicarile oficiale, site-urile institutiilor publice de orice fel si insemnele acestora utilizeaza in mod obligatoriu numai limba oficiala a statului roman, limba romana.

Art.6. Este interzisa conditionarea angajarii pe orice pozitie a unui functionar platit de la buget de catre statul roman in functie de cunoasterea unei limbi a minoritatilor.LIMBA ROMANA

Art.7.
(1). Angajatii, alesii, demnitarii sau functionarii statului roman care incalca prevederile prezentei legi isi vor pierde mandatul si/sau functia si/sau locul de munca in cadrul institutiilor statului roman unde sunt incadrati fara posibilitatea de reangajare sau de realegere intr-o institutie a statului roman.

(2). Constatarea incalcarii prezentei legi se face de catre institutiile abilitate in functie de institutia implicata in fiecare caz in parte, prin autosesizare sau la sesizarea oricarui cetatean roman, iar eliberarea din functie a persoanei care a incalcat legea se face in termen de 48 de ore de la constatare.

Art. 8. Prezenta lege abroga art. 19, precum si art. 76 alineatele 2, 3 si 4 din Legea administratiei publice locale nr. 215 din 2001, cu modificarile si completarile ulterioare, republicata.

 Initiator: Deputat Bogdan Diaconu

Presedintele Partidului Romania Unita 

 

 

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.