NICOLAE IORGA NU A FOST OMORÂT DE LEGIONARI

NICOLAE IORGA NU A FOST OMORÂT DE LEGIONARI

3 1815

Preotul, scriitorul, etnologul și istoricul Mihai-Andrei Aldea argumentează foarte bine cum a fost manipulată istoria despre asasinarea lui Nicolae Iorga care nu a ...

Nicolae Iorga a fost ucis din ordinul lui Carol al II-lea, cu acordul Germaniei şi al U.R.S.S., de către un grup care colabora cu Siguranţa şi Gestapoul – dar, cum s-a dovedit ulterior, şi cu NKVD-ul – şi care avea rolul de a submina Mişcarea Legionară.
Ulterior a primit acest ordin, de a-l lichida pe Iorga şi a arunca vina pe gruparea lui Horia Sima. (reamintesc faptul mereu ignorat că la acea dată C.Z.C. murise iar Mişcarea Legionară se spărsese în mai multe grupări divergente. Deci a vorbi despre “Mişcarea Legionară” ca despre o grupare unitară după moartea lui C.Z.C. este cel puţin incorect.)
Faptul că uciderea lui Nicolae Iorga a fost organizată la ordinul lui Carol al II-lea şi împotriva dorinţei conducerilor grupărilor legionare este deja dovedit clar şi voi cita aici, pentru cei interesaţi, doar câteva elemente:
1. Horia Sima a dat ordin repetat, în scris, ca nimeni să nu se atingă de Nicolae Iorga.
2. Horia Sima i-a oferit gardă de corp lui Nicolae Iorga – alcătuită din legionari – atunci când a primit informaţia că se intenţionează asasinarea acestuia; oferta, confirmată de soţia lui Nicolae Iorga, printre alţii, a fost respinsă de Nicolae Iorga; printre altele, DATORITĂ ASIGURĂRILOR pe care le primise de la Siguranţă că securitatea îi este asigurată de autorităţi!
3. Ucigaşii lui Nicolae Iorga NU s-au predat – aşa cum au făcut grupurile de legionari în cazurile Armand Călinescu etc. – ci au încercat să fugă, FIIND PRINŞI DE POLIŢIA LEGIONARĂ care i-a predat autorităţilor de stat – Antonescu şi Carol al II-lea.
4. Carol al II-lea îi felicită pe ucigaşi zicând “Canalia aia trebuia de mult să moară!” şi le facilitează FUGA ÎN GERMANIA.
5. În vreme ce legionarii refugiaţi în Germania erau trataţi urât, ucigaşii lui Nicolae Iorga sunt sprijiniţi de germani iar atunci când sovieticii cuceresc estul Germaniei şi îi prind LE DAU DRUMUL SĂ PLECE ÎN OCCIDENT!
6. Nici Carol al II-lea, nici Antonescu, nu organizează un proces privitor la moartea lui Nicolae Iorga; Antonescu ar fi putut să facă asta măcar după “Rebeliunea legionară”, ar fi avut prilejul unei noi “demolări publice” a legionarilor. Nu a făcut acest lucru, aşa cum nu-l făcuse nici Carol al II-lea înaintea lui.
7. Nici regimul comunist din România, deşi dă repetat vina “pe legionari” pentru moartea lui Iorga nu organizează vreun proces pe temă, cu toate că Boeriu, capul asasinilor, era un om de afaceri prosper în R.F.G. – şi nu numai – astfel încât era uşor de identificat şi extrădat. Însă, evident, nu era ca oamenii KGB-ului din România să îl condamne pe KGB-istul din R.F.G.”
 Pr. Dr. Mihai-Andrei Aldea —
În foto: Nicolae Iorga, Horia Sima si Carol al II-lea

COMENTARII

  1. Considerat vinovat de legionari pentru moartea Căpitanului, Iorga primse-inaintea ASASINATULUI LEGIONAR, o mulţime de scrisori anonime în care era ameninţat cu moartea. După instaurarea regimului legionar în septembrie 1940, istoricul este pensionat din funcţia de profesor, iar ziarul „Neamul românesc” este închis. Vara anului 1940 şi-o petrecere izolat la Vălenii de Munte, iar ulterior se mută în vila din Sinaia. La Bucureşti, presa legionară îl atacă dur, numindu-l „călău”, „sinistra vedenie cu barbă şi umbrelă” sau „enciclopedia ambulantă anexată lui Armand Călinescu”. Împuşcat în câmp În seara zilei de 27 noiembrie, la vila profesorului din Sinaia au venit şapte bărbaţi care i-au spus Ecaterinei Iorga că sunt din Poliţia Legionară a Capitalei şi că au venit să-l ia pe Iorga la Bucureşti pentru un interogatoriu. Bărbaţii au intrat în biroul lui, l-au ridicat şi l-au urcat într-o maşină. În dimineaţa zilei următoare, trupul istoricului a fost găsit pe câmpul dintre Ploieşti şi comuna Strejnic, cu nouă tuburi de cartuşe lângă el. Ziarele au tăcut la moartea profesorului În atmosfera sumbră din statul naţional-legionar, moartea lui Nicolae Iorga a fost trecută sub tăcere: „Cenzura a împiedicat ca în ziare să apară măcar anunţul”, spune istoricul Andrei Pippidi, nepot al lui Nicolae Iorga şi profesor doctor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Rectorul legionar al Universităţii din Bucureşti, Petre Panaitescu, un fost elev al lui Iorga, a respins propunerea ca instituţia pe care o conducea să arboreze steagul negru deasupra clădirii universităţii. A fost arborat în schimb de 47 de universităţi din întreaga lume. „Era o crimă care în mod vădit era făcută de oamenii de la putere. Antonescu a ţinut în ziua aceea o şedinţă cu miniştrii şi cu şefii militari în care singura lui grijă a fost să arate că nu el e vinovat. Dar în realitate nu făcuse nimic pentru a proteja pe cineva care era ameninţat cu moartea. Personal, nu cred că Antonescu a ştiut. Dar în orice caz, solidaritatea lui era mai degrabă cu asasinii decât cu victima, cel puţin până în ianuarie când s-au întors împotriva lui. Atunci a pus tunul pe ei, dar ar fi putut începe mai devreme”, conchide Pippidi.

  2. Manipulare grosolana faci tu mai anonimule. Maresalul Antonescu nu are vina in acest asasinat comandat din acelas Centru de comanda care ne distruge si acum istoria, eroii neamului sau elitele. Insusi Antonescu este o victima al acestor dusmani ai OMULUI nu doar al romanilor. Anonimule, faptul ca arunci in derizoriu o miscare spirituala a neamului, singura care a luptat impotriva BOLSEVISMULUI PLANETAR, este o mare rusine daca este roman. Doar daca nu esti roman poti asocia comunismului pe cei care au luptat si si-au dat viata impotriva acestei plagi ce a lasat o rana imensa umanitatii, cu sutele de mii de oameni chinuiti, deportati sau cu milioanele de oameni ucisi in sec.XX.

  3. Asta se numeste manipulare,uneori grosolana!
    A folosit-o Maresalul; impotriva Legiunii,care era o maota politica nazista
    Dar au folosit-o si ulterior legionarii strecuti in pcr; Vorba cantecului:
    Capitane nu fi trist
    Garda merge inainte
    Prin Partidul Comunist…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.