Nimeni nu pleacă flămând!

Nimeni nu pleacă flămând!

0 121

Este deviza cantinei Mulţumesc din cartierul Bartolomeu, unde zilnic primesc ajutor 300-400 de oameni ai străzii, familii nevoiaşe cu mulţi copii, bătrâni singuri şi nevoiaşi sau orfani. Aşa se face că ieri, de Ziua Internaţională pentru eradicarea sărăciei nu a avut nimic deosebit faţă de ritualul zilnic

Este deviza cantinei Mulţumesc din cartierul Bartolomeu, unde zilnic primesc ajutor 300-400 de oameni ai străzii, familii nevoiaşe cu mulţi copii, bătrâni singuri şi nevoiaşi sau orfani.
Aşa se face că ieri, de Ziua Internaţională pentru eradicarea sărăciei nu a avut nimic deosebit faţă de ritualul zilnic. Zeci de persoane au venit la fel cum o fac în fiecare zi – unii rămân şi mănâncă o masă caldă, alţii primesc pachete pentru acasă.
Doamna Cornelia a primit pachetul săptămânal cu alimente: zahăr, ulei, mălai, faină, legume şi lactate, pachet cu care reuşeşte să acopere o parte din cheltuielile casei.
Sunt însă persoane care preferă hrana caldă şi rămân la masă.
Alţii vin cu caserole şi iau mâncarea acasă.
Aşa procedează Iulia Tofan, care mărturiseşte întristată că nu le poate oferi copiilor săi condiţiile de care ar avea nevoie.
Fost beneficiar al serviciilor fundaţiei, domnul Marcel preferă să ia masa la fundaţie, în special pentru a socializa.
În sprijinul acţiunilor fundaţiei sunt şi mulţi voluntari. Studenţi, angajaţi sau pensionari s-au alăturat în ultimii ani acestui minunat proiect.
Lidia a simţit că prin munca depusă îşi poate ajuta semenii. „E o atmosferă foarte frumoasă şi cred că dacă toată lumea arface câte un pic de voluntariat am ajunge departe”, crede Lidia.
Persoanele care pot să facă un bine trebuie să ştie că este nevoie de bani, de haine şi încălţăminte, de rechizite pentru copii dar şi de lemne de foc de o sobă, de electrocasnice sau mobilier funcţional. Dacă financiar nu vă permiteţi, puteţi să vă dedicaţi un pic din timpul dumneavoastră şi să-i ajutaţi pe reprezentanţii fundaţiei ca voluntari.

Vifor Rotar

COMENTARII