Noi atacuri de urs la Hârseni și Cabana Postavarul

Noi atacuri de urs la Hârseni și Cabana Postavarul

0 107

La Hârseni, un tânăr de 28 de ani a reușit cu greu să scape cu viață după ce s-a luptat cu un urs care îl atacase. Un pui de urs s-a plimbat toată noaptea prin mai multe cartiere din Braşov, De-a lungul nopții de sâmbătă spre duminică, la numărul de urgență 112 s-au înregistrat nu mai puțin de 12 apeluri

La Hârseni, un tânăr de 28 de ani a reușit cu greu să scape cu viață după ce s-a luptat cu un urs care îl atacase. Un pui de urs s-a plimbat toată noaptea prin mai multe cartiere din Braşov.
De-a lungul nopții de sâmbătă spre duminică, la numărul de urgență 112 s-au înregistrat nu mai puțin de 12 apeluri. La trei dintre sesizări au fost direcţionate efective din cadrul Grupării Mobile Braşov.
Un alt urs a spart uşa căsuței cabanierului, aflată la aproximativ 50 de metri de Cabana Postăvarul, unde erau cazaţi 50 de turişti.

Ursul a rupt partea de jos a uşii şi a intrat în cabană, în căutare de hrană, iar apoi a plecat.
În cabana atacată de urs dormea cabanierul, însă acesta nu a fost rănit. Un subofițer din cadrul postului montan al IJJ Braşov a mers la fața locului şi a rămas până duminică dimineaţa, dar ursul a fost alungat în pădure și nu s-a mai întors.

Prefectul Brașovului, Marian Rasaliu, promitea că în această dimineață va face o vizită la București, la Ministerul Mediului și Ministerul Afacerilor Interne, în speranța că ministrul Grațiela Gavrilescu va găsi o soluție legală pentru rezolvarea acestei probleme.

Vifor Rotar

COMENTARII