Noi credite de până la 200 de milioane de lei pentru Aeroport

Noi credite de până la 200 de milioane de lei pentru Aeroport

1 107

Consiliul Județean Brașov s-a împrumutat pentru a continua lucrările la aeroport şi investițiile în spitale și în drumurile județene

Consiliul Județean Brașov s-a împrumutat pentru a continua lucrările la aeroport şi investițiile în spitale și în drumurile județene. În total, din cele două credite semnate marți, administrația județeană va primi până la 200 de milioane de lei.
Banii vor fi folosiţi pentru finanţarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, dar și pentru cofinanțarea proiectului de modernizare a drumului interjudeţean Covasna – Braşov şi a altor drumuri judeţene. Sumele vor fi folosite, de asemenea, pentru consolidarea Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie şi reabilitarea încă unui corp al Maternităţii.
Cele două credite depăşesc 143 de milioane de lei şi au fost accesate după ce, la sfîrşitul anului trecut, plenul CJ a aprobat rambursarea a două credite din 2006 şi 2007 luate de la aceleaşi bănci, care aveau scadenţa în 2031 şi 2032.
Ambele finanţări rambursabile prevăd o perioadă de graţie de până la trei ani şi au o maturitate de 15 ani.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

  1. Credit, credit si iar credit! De ce nu se caută și alte finantari decat cele de la banci care presupun costuri in plus cu dobanzile, comisioanele etc.? De ce se asteapta si se sta cu mana intinsa la guvern (indiferent ce culoare politica are)? Raspunsul este extrem de simplu – „din bani publici se poate fura la greu, pe cand din bani privati NU”, ca sa citez un fost personaj public. De doi ani actuala conducere a CJ Brasov, presedintele Vestea, nu fac altceva decat sa ceara bani si apeleze la credite. Ba mai mult pentru a se fundamenta aceasta varianta de lucru s-a apelat la asa-zis Studiu de fundamentare care, la comanda celor care l-au platit, da ca singura solutie de finantare bani de la CJ Brasov. Desi am urmarit acest proiect car,e nu mai trebuie subliniat cat de necesar este, nu am vazut macar o cerere de finantare sau o solicitare pentru un parteneriat public-privat, pentriu a realiza aceasta invetitie. Oare de ce?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.