Noi detalii – lupta cu flăcările la incendiul de la Moieciu a...

Noi detalii – lupta cu flăcările la incendiul de la Moieciu a durat mai bine de 12 ore!

0 105

Cele 9 echipaje de pompieri au intervenit de marti după-masă până miercuri dimineaţa la 4. Salvatorii s-au luptat nu doar cu flăcările care au mistuit 2 case, dar şi cu vântul foarte puternic şi lipsa apei, fiind nevoiţi să alimenteze autospecialele dintr-un pârâru din apropiere. Două persoane – un pensionar de 78 de ani şi o gravidă în 4 luni - au ajuns la spital după ce au făcut atac de panică

Cele 9 echipaje de pompieri au intervenit de marti după-masă până miercuri dimineaţa la 4. Salvatorii s-au luptat nu doar cu flăcările care au mistuit 2 case, dar şi cu vântul foarte puternic şi lipsa apei, fiind nevoiţi să alimenteze autospecialele dintr-un pârâru din apropiere.

Două persoane – un pensionar de 78 de ani şi o gravidă în 4 luni – au ajuns la spital după ce au făcut atac de panică.
90 % din imobilul de la care a pornit incendiu s-a făcut scrum.Şi locuinţa vecină a fost distrusă aproape în totalitate de flăcări.

Deşi la faţa locului s-au deplasat mai multe autospeciale ale ISU Braşov, din Argeş şi de la serviciile voluntare din zonă, intervenţia a durat mult mai mult estimaseră pompierii în primul moment.
Lt.col Lucian Marciu, inspector şed ISU „Ţara Bârsei”Braşov, spune că au fost cuprinse de incendiu două clădiri dintre care una avea aproximativ 10 camere, parter, etaj şi mansardă în totalitate din lemn.

La una dintre clădiri a existat riscul de prăbuşire astfel încât pompierii au fost obligaţi să intervină doar din. Cum în zonă nu exista nici un hidrant, pompierii au fost nevoiţi să alimenteze autospecialele cu motopompele dintr-un pârâu din zonă.
Cinci persoane au făcut atac de panică şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Două dintre ele au ajuns la spital. Este vorba despre un bărbat de 78 de ani, proprietarul casei, care a şi leşinat. Bărbatul avea probleme cardiace. O femeie însărcinată în patru luni a acuzat dureri abdominale şi a fost dusă şi ea la spital. Potrivit medicilor, pacienţii sunt în afara oricărui pericol.

Deşi oamenii din zonă spun că imobilul de la care a pornit incendiul funcţiona ca pensiune, autorităţile susţin că nu există nici un document care să ateste acest lucru, de aceea nu exista nici un aviz sau autorizaţie de securitate la incendiu.

Vifor Rotar

COMENTARII