Noul „Kossuth” pentru voi / Este de fapt Horthy II…

Noul „Kossuth” pentru voi / Este de fapt Horthy II…

0 45
Guvernul maghiar este criticat des la Budapesta de opozanții săi, că investește prea mult în sportul din Ardeal, și că aceste sume ar trebui investite acasa, în alte domenii.
Cea mai criticată investiție promovata si motivata politic de Orban Viktor, apartinand guvernului maghiar (circa 1 milion de euro anual, dupa unele informatii!) este sistemul de academii sportive din Ținutul SecuiescAcademia de Hochei, Academia de Box,  și in ultimul timp Academia de Fotbal. Modele publicitare sunt Laszlo Boloni, Francisc Vastag si alti sportivi de frunte romani, de nationalitate maghiara!
Mulți oameni obisnuiti din Ungaria sunt de părere că aceste investiții in Romania ar trebui să fie făcute acolo, nu de guvernul maghiar, ci cel român. Dar adeptii lui Orban Viktor – („alintat”cu denumirea de „Noul Kossuth”) le cer maghiarilor sa-i sprijine ”oricum” pe ungurii din Transilvania ,daca vrem sa dezvoltam o mare natiune maghiara in Bazinul Dunarii.Pentru ca sunt si  multi romani ardeleni,tot mai aproape de Budapesta”!!
Această academie din urmă a fost descoperită nu de mult de către www.gsp.ro, care notează că puțină lume știe că din banii Ungariei la Miercurea Ciuc s-a dezvoltat o academie de fotbal (Marton Aron TK), în care s-au investit în jur de 9 milioane de euro, facilitățile sunt printre cele mai moderne din România.
Astfel, după Viitorul lui Hagi  și Academia Becali (FCSB), a răsărit o a 3-a academie ultradotată.
Site-ul îl citează pe președintele academiei, Szondy Zoltán:
“Mulțumită Guvernului de la Budapesta si fondurilor primite din Ungaria am reusit sa fie făcuta o foarte competitiva Academie de fotbal, care acoperă zona de recrutate a talentelor, indeosebi din Harghita-Covasna, dar mai avem subcentre și la MureșCluj și în alte locuri.
Avem cam 10 subcentre. Se recruteaza si  formează grupe de copii între 5 și 14 ani. Cei mai buni,mai talentati ajung la noi în Academie”.
Legat de rezultatele academiei Szondy a adăugat:
“Proiectul Academiei de la FK Csikszereda este finanțat de Guvernul din Ungaria, însă echipa trăiește si pe banii Primăriei din Miercurea Ciuc.
Clubul s-a dezvoltat mult în ultima vreme și a ajuns să dea 15 jucători la naționalele Ungariei si României !
Întrebat despre Academia ungurilor, Gică Hagi care ar fi declarat: ”Toată stima pentru unguri, daca sprijină sportul, la nivel european.” (Deak Andrei)
Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.