Nu doar schiorii, ci şi drumeţii se accidentează pe pârtie

Nu doar schiorii, ci şi drumeţii se accidentează pe pârtie

0 86

Salvamontiştii braşoveni au fost solicitaţi să intervină pe pârtia Drumul Roşu pentru a acorda primul ajutor unei persoane care a suferit un traumatism grav de coloană. Este primul accident într-un caz de drumeţie

Accidente grave pe pârtiile din Poiana Braşov. Salvamontiştii braşoveni au fost solicitaţi să intervină pe pârtia Drumul Roşu pentru a acorda primul ajutor unei persoane care a suferit un traumatism grav de coloană. Este primul accident într-un caz de drumeţie, când membrii grupului de 3 persoane implicate folosesc pârtiile pentru coborâre.
Deşi toţi aveau echipament adecvat pentru drumeţii, coborârea pe pârtie, după lăsarea întunericului şi când temperaturile au scăzut sub 0 grade, a facilitat producerea accidentului.
Serviciul atrage atenţia că pârtiile se închid la jumătate de oră după oprirea instalaţiilor de transport pe cablu, adică în jurul orei 16,40 şi recomandă turiştilor să folosească doar potecile marcate şi nu pârtiile de schi.
Salvatorii montani le recomandă, de asemenea, schiorilor, pentru siguranţa lor, să poarte cască şi protecţie de coloană, să îşi aleagă nivelul de dificultate al pârtiei în funcţie de pregătirea fizică şi tehnică şi să adapteze viteza la condiţiile meteo şi la fluxul de schiori de pe pârtie.

Vifor Rotar

COMENTARII