Nu mai hrăniţi animalele de la Zoo!

Nu mai hrăniţi animalele de la Zoo!

0 81

Este apelul îngrijitorilor parcul zoologic din Braşov, după ce tot mai mulţi vizitatori ţin morţiş să dea de mâncare exemplarelor de la Zoo Noua. Pufuleţii, popcorn-ul, biscuţii sau ciocolata – cele mai frecvente gustări - sunt foarte dăunătoare animalelor

Este apelul îngrijitorilor parcul zoologic din Braşov, după ce tot mai mulţi vizitatori ţin morţiş să dea de mâncare exemplarelor de la Zoo Noua. Pufuleţii, popcorn-ul, biscuţii sau ciocolata – cele mai frecvente gustări – sunt foarte dăunătoare animalelor.
Unii dintre vizitatori cred că animalele sunt lihnite de foame, alţii cred că hrănitul din mână determină animalele să se apropie şi astfel le pot atinge.

Indiferent de motiv hrănirea animalelor de către vizitatori are efecte negative grave asupra animalelor. „Exemplarele noastre sunt îngrijite, unele dintre le sunt la dietă şi avem personal specializat care se ocupă de ele foarte bine. Nu avem nevoie ca vizitatorii să le hrănească”, spune Alin Pînzaru, directorul Grădinii Zoologice Braşov.
Ademenirea animalelor cu hrană să se apropie la distanţe foarte mici de gard este un obicei cu efecte grave. Animalele din zoo nu sunt domesticite şi nici nu se doreşte acest lucru.
În ciuda faptul că la fiecare ţarc sunt amplasate plăcuţe care conţin mesaje prin care li se cere vizitatorilor să nu hrănească animalele, mulţi care nu respectă aceste recomandări.
Reprezentanţii parcului zoologic din Braşov au în plan să permită vizitatorilor să hrănească anumite specii de animale însă după un orar bine stabilit şi cu hrană adecvată fiecărei specii.

La intrarea în grădina zoologică va fi amplasat un afiş unde vor fi trecute orele stabilite pentru hrănirea animalelor iar persoanele interesate pot ajuta personalul în această activitate.

Vifor Rotar

 

COMENTARII