O altă fată a protestelor toate partidele s-au prăbușit în sondaje! Miroase...

O altă fată a protestelor toate partidele s-au prăbușit în sondaje! Miroase a dictatură?

0 93

Miscarile de strada „organizate” spontan inca din luna ianuarie a.c. nu au aruncat PSD-ul de la guvernare dar au reusit sa impingă partidele spre un ridicol greu de estimat dupa alegerile generale din 2016. Protestele au confirmat gravele probleme din institutiile statului, fractura dintre clasa politica si cetatean, incapacitatea SISTEMULUI de a masca o realitate tot mai greu de suportat de romani. Jaful generalizat patronat de la varful unor instituții, împingerea Romaniei spre statul de colonie a vestului si a licuriciului transatlantic a golit tara de resurse, impingand cetateanul spre gesturi disperate, plecare in masa din tara simultan cu pierderea increderii in clasa polica.

Un ultim sondaj relevă că toate partidele s-au prăbușit în preferințele românilor, în acest moment doar 16% dintre români având o opțiune clară de vot.
„32% din români, adică o treime, repet: O TREIME spun că vin la vot dar sînt nehotărîți. Asta pentru că nu au ce alege din acea listă. E imens. E alt record electoral dureros.
E ca și cum te-ai duce la restaurant, flămînd, ai poftă de mîncare, ești rupt de foame, dar cînd vezi meniul nu poți alege nimic, așa de neapetisant este acesta. Ți-e foame, stai ca prostul în ușa restaurantului, dar cînd vezi ce și mai ales cum gătesc aia te apucă scîrba. Însă nu-ți vine să pleci. Alt restaurant nu e în preajmă. Și atunci te apucă nervii și-ți vine să dai cu scrumiera după bucătar. Asta se întîmplă acum, sub ochii noștri. Românii aruncă cu scrumiera după clasa politică”, a scris Palada pe Facebook.
Dacă în urmă cu doar un an câștiga alegerile cu un scor record, acum PSD a scăzut la 20% – nivelul lor obișnuit, concretizat în mod repetat și la alegeri – la doar 9%, mai arată sondajul.
Nici PNL nu stă mai bine, scăzând la drastic. „Ca să înțelegeți mai bine dimensiunile dezastrului: acum doi ani, la începutul lui 2015, imediat după victoria lui Johannis, PNL era ales de 20% din români. Adică la egalitate cu PSD-ul. Acuma, PNL mai e ales doar de 3% din români. Doar 3%. Dezastru”, mai spune Palada.
„USR a scăzut de la 4-5%, cît reușea să convingă în perioada de maxim succces de la manifestațiile de început de an, la doar 1%”, dezvăluie Palada.
Conform lui Palada, marele pierzător al acestui an este PSD: „în volume absolute, de departe, evident, pierderea cea mai mare este la PSD. Acesta, de la 20% la 9%, a pierdut mai mult de 10 puncte procentuale. 11% din români care îi alegeau cu ceva timp în urmă, dar acum spun pas.
Ca să înțelegeți: 11 puncte procentuale înseamnă 2 milioane. 2 milioane de români care nu se mai regăsesc în ce face PSD-ul acum”.
În final, Palada spune că aceste rezultate arată că ne putem îndrepta foarte ușor către o dictatură.
„Ne așteaptă o perioadă politică foarte complicată. Presimt că momentul e copt pentru o ieșire din democrație. După cum vedem deja, Poporul o vrea. Sistemul și el de-abia așteaptă, roade frîul să facă totalmente ce vrea, fără control parlamentar. Partenerii externi o doresc și ei, o colonie se gestionează mai ușor astfel.  Din păcate, dragii mei, îmi cam miroase a dictatură. Vremea e coaptă…”, a încheiat Palada.

COMENTARII