O amânare strategică, CEx-PSD de joi va da soluții la noua criză...

O amânare strategică, CEx-PSD de joi va da soluții la noua criză guvernamentală!

0 59

După mai multe ore de negocieri dintre preşedintele PSD Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose lucrurile nu par sa fie clarificate in relația PSD – Premier, in care procurorii lui Kovețși fac remanieri când vor.
Comitetul Executiv Naţional al PSD va decide peste două zile care dintre miniştrii actualului cabinet vor fi înlocuiţi.
Premierul Mihai Tudose, fără să dea nume, cu un limbaj identic cu a lui Klaus Iohannes, a anunţat că lista este definitivată, dar că numele vor fi prezentate forului statutar al partidului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că măsurile prezentate de Premier sunt necesare punerii în practică a Programului de guvernare.
El a subliniat că discuţia de astăzi a fost constructivă şi a clarificat situaţia din partid. Liderul social democrat a mai spus că Mihai Tudose a adus argumente solide pentru modificările propuse în structura Guvernului.

Declarații
Liviu Dragnea: „A fost o discutie nestatutara, vom discuta in CEx si eu cred ca argumentele prezentate astazi daca vor fi prezentate si in cex nu vor fi probleme. Am discutat si despre proietul de buget pe anul viitor. Este un buget bun echilibrat”.
Mihai Tudose: „Discutia a fost lunga, nu am fost numai noi. S-a hotarat ca decizia finala sa fie luata la CEx. Pe urmatoarele directii: raporturile dintre guvern si partid plecand de la premiza ca guvernul este politic. Lucrurile trbeuie clarificate. Stabilim impreuna zona de remanieri si remaniabili, nu va spunem acum, dupa sedinta CEx.
Discutia cu dl presedinte (Klaus Iohannis) a fost sa-l intreb daca e dispus saptamana asta sa semnam actele si teme externe.”

 

radiojurnal

COMENTARII