O cațelușă s-a ales cu locul 3 și un stăpân iubitor la...

O cațelușă s-a ales cu locul 3 și un stăpân iubitor la Ultramaratonul Ciucaş x 3

0 69

Patrupedul s-a ţinut scai de unul dintre concurenţi, alături de care a alergat peste 100 de kilometri. Nu doar că l-a insoţit pe maratonist pe întregul traseu, dar l-a şi ajutat să revină în curs după de alergătorul a rătăcit la un moment dat drumul. În final, om şi animal au trecut împreună linia de sosire şi au prins ultima treaptă a podiumului

Patrupedul s-a Ţinut scai de unul dintre concurenţi, alături de care a alergat peste 100 de kilometri. Nu doar că l-a insoţit pe maratonist pe întregul traseu, dar l-a şi ajutat să revină în curs după de alergătorul a rătăcit la un moment dat drumul.
În final, om şi animal au trecut împreună linia de sosire şi au prins ultima treată a podiumului. Adrian şi-a botezat partenera de alergare „Ultra” şi a adoptat-o imediat după finish.
105 kilometri, în munţi, pe un traseu cu o diferenţă de nivel de 4500 de metri. Este ultramaratonul Ciucaş x 3, la care au participat în week-end,zeci de concurenţi, însă senzaţia concursului nu a fost omul, ci o căţeluşă de pripas. Ultra, pe numele ei primit în timpul cursei, a alergat întreaga cursă alături de unul dintre concurenţii fruntaşi, de care s-a ţinut scai. La final, a plecat acasă cu noul stăpân, care, impresionat de perseverența ei, a decis să o adopte.
Startul s-a dat în staţiunea Cheia, din Prahova, iar Ultra s-a aciuat pe lângă Adrian Irimia încă de la început. Nimeni n-a crezut că va alerga până la finish, dar patrupedul s-a dovedit mai rezistent şi mai determinat decât mulţi dintre concurenţi.
Ultra nu se mai dezlipește de sportivul ieșean Adrian Irimiea, pe care l-a şi ajutat atunci când acesta a rătăcit drumul, după ce pierduse marcajele.
Căţeluşa a luat urma concurentului din faţă şi l-a readus pe actualul său stăpân înapoi în cursă. Din acel moment, omul şi câinele au devenit o echipă şi nu s-au mai despărţit până la final.
Fiecare l-a aşteptat pe celălalt atunci când a fost nevoie, iar linia de final au trecut-o împreună, pentru a urca pe treapta a 3-a a podiumului.
Legătura dintre cei doi nu s-a încheiat, însă, la finalul cursei. Adrian Irimiea a adoptat căţeluşa, care acum are şi pagină de facebook – Eu sunt Ultra, unde a adunat deja mii de fani şi aprecieri.

Vifor Rotar

COMENTARII