O fuziune ALDE-PRO România realizabilă după alegerile locale

O fuziune ALDE-PRO România realizabilă după alegerile locale

1 12

Călin Popescu Tăriceanu a confirmat pentru prima dată că va exista o fuziune între ALDE și PRO România, marți seară, la România TV.
Liderul ALDE a declarat că a pledat ”cu ardoare” pentru o alianță PSD-ALDE-PRO România, dar PSD a ales să meargă singur la alegerile locale. Tăriceanu a transmis că după alegerile locale se va întâlni cu Victor Ponta pentru a stabili care formulă de colaborare este ”convenabilă și unora, și altora”.

Tăriceanu poate ieși din politică
Decizia PSD de a nu face alianță nici cu ALDE, nici cu PRO România. Eu am pledat cu ardoare pentru a se realiza o alianță între cele trei partide care să ne permită să abordăm alegerile parlamentare cu succes.
Îmi pare rău că la nivelul PSD această soluție nu a fost reținută. Nu am avut solicitări care să împiedice sau să blocheze discuțiile.
PSD ne-a făcut o propunere de a candida pe lisitele proprii. Ceea ce nu am putut să accept. ALDE nu este al meu, este al colegilor mei.
Nu aș putea să accept o astfel de formulă. În condițiile actuale nu ne rămâne decât să constatăm că și cei din România doresc o opoziție clară și fără rezerve și să continuăm pe acest drum. După alegerile locale, subliniez – după alegeri locale, ne vom reuni şi vom vedea care este formula de colaborare care să ne fie convenabilă şi unora şi altora”
, a declarat liderul ALDE, marți seară, la România TV.

Tăriceanu, cu un scor slab la alegerile locale de la sfârșirul lunii poate ieși din politică. Din multe puncte de vedere nu ar fi o pierdere. Asta dacă ținem cont doar de multiplele jonglerii de a se menține în politică, de trecerea prin mai multe partide, imposibiitatea de a aduce oameni valoroși alături de el (de ex. ce să faci cu un Căncescu la Brașov, ce a trecut pe la trei pardide in 2020?!) și de lipsa unor realizări notabile ca lider de partid și ca premier.

Horia D.R.

COMENTARII

  1. Cel mai bine ar fi să dispară ambele găști de trădători oficiali. După care la beci cu ei, că nu vor mai fi „imuni”.
    Să nu-i mai vedem pe acești viermi nenorociți de Târticeanu și halbanezul Pinocchio!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.