O româncă și un rus – câștigătorii ediţiei 29 a Crosului 15...

O româncă și un rus – câștigătorii ediţiei 29 a Crosului 15 Noiembrie

0 75

1000 de concurenți de toate vârstele, amatori și profesioniști au luat startul duminică la Cros pe un traseu omologat

1000 de concurenți de toate vârstele, amatori și profesioniști au luat startul duminică la Cros pe un traseu omologat. Atleți din 15 țări s-au aliniat au trecut printr-un control anti-dopping la finalul curse iar c rosul a fost cronometrat profesionist.
Nu a fost singura premieră a ediţiei din acest an. Startul competiţiei s-a dat din fața secției 440 de la întreprinderea Roman S.A. Fosta Autocamioane Brașov. De aici în 1987 novembriştii ieșeau în stradă pentru a manifesta pe străzile Brașovului, primul oraș liber de comunism din România de atunci.
Primul ajuns la finish a fost un rus, urmat de un român și un german. Cei cinci kilometri ai traseului au fost alergaţi de alteții de pe podium în mai puțin de 14 minute.
La fete, Ancuța Bolocel a reușit să obțină medalia de aur.
Foarte mulți amatori au vrut să parcurgă traseul muncitorilor novembriști.
În Cros a intrat, în acest an, pentru prima dată, şi Aureliu Bejenariu, unul dintre cei care, în noaptea de 14 noiembrie 1987 plecau de la schimbul III au plecat în marş către Prefectură, pe atunci Judeţeana de partid – Comitetul Judeţean al Partidului Comunist Român.
Domnul Bejenariu s-a antrenat cu două luni înainte și speră că va alerga de acum în fiecare an.
Crosul 15 Noiembrie este cea mai importantă competiție sportivă organizată anual la Brașov, în semn de omagiu pentru Revolta Anticomunistă din 15 Noiembrie 1987.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.