Oare? Veștea promite că într-un an este gata terminalul Aeroportului Braşov!

Oare? Veștea promite că într-un an este gata terminalul Aeroportului Braşov!

3 67

Pentru obiectivul „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav Etapa a III-a Proiectare şi execuţie lucrări de construcţii şi instalaţii – Obiectul Terminal de pasageri” contractul de lucrări a fost semnat ieri cu Asocierea SC Bog’art Srl – Uti Grup SA – Uti Facility Management SA.

Contractul are valoarea de 145.581.179 lei (inclusiv TVA).

Contractul de lucrări a fost semnat după ce Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţia depusă de firma Construcţii SA Sibiu – cea care iniţial fusese declarată câştigătoare a realizării terminalului şi după opt luni de la demararea procedurilor de achiziţie.
Astfel conform autorităților județene terminalul aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav va fi gata în aproximativ un an. Cam cu puțin înainte de alegerile parlamentare. Pură coincidență?
Oricum nu are vreo relevanță, de cînd ni se tot promite Aeroportul ar fi bine să se înfăptuiască într-un final.

Veștea – după realizarea terminalului putem spune că terminat 90% din aeroport
Realizarea acestui terminal este una dintre cele mai importante etape ale proiectului aeroportului, iar preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea a spus că „după terminarea lucrărilor la terminal, putem spune că aeroportul este finalizat în proporţie de 90%”.
Acesta a mai spus că perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, dintre care 3 pentru proiectare şi 9 pentru lucrări. „Până  la începerea propriu-zisă a lucrărilor va mai dura o perioadă, pentru că mai trebuie să obţinem avize şi acorduri”, a explicat Veştea, care estimează că şantierul va fi deschis în prima parte a anului viitor.

Aerogara va fi construită pe trei niveluri, cu o arie desfăşurată de 11.780 mp, după o soluţie arhitecturală realizată de arhitectul braşovean Dorin Ştefan.
Adrian Veştea a amintit că specialiştii CJ Braşov şi cei ai IPTANA SA (care a realizat studiul de fezabilitate pentru aeroport) au stabilit toate detaliile necesare obţinerii avizelor privind fluxurile de pasageri cu reprezentanţii SRI, ai Poliţiei de Frontieră şi ai Direcţiei Vamale.

Cele trei instituţii au impus alocarea unor spaţii suplimentare şi achiziţia unor echipamente de securitate pentru funcţionarea în bune condiţii a aeroportului şi pentru desfăşurarea activităţilor specifice acestora.

Iulian Rinder

COMENTARII

  1. Aeroportul era gata de mult, probabil 2009/2010. Un nenorocit nu vrut sa semneze contractul prin care se finanta si opera viitorul Aeroport Internațional Brasov-Ghimbav. Acest nemernic traieste in libertate, desi dosarele penale sunt fara numar pe mesele procurorilor si judecatorilor. Vestea continua sa aplice strategia veche care aduce bani si mandate, trage de timp si promite. Cunosc oameni care au participat la discutii, acesta (Vestea) putea finanta investitia din primele luni de mandat. A refuzat. Sunt martori care pot depune marturie in acest sens.

  2. foarte frumos👏…pe cand un megaproiect pentru un oras atat de frumos precum Brasovul…un proiect pe care brasovenii l-ar merita pe deplin…iata o idee : langa aeroport o gara si o auto gara noua , vechea gara urmand sa fie valorificata tematic (muzeu) + zona de distractii ( sport,gastronomie,arta si cultura )…ca sa nu mai vorbim de faptul ca trenurile nu vor mai traversa orasul dintr-o parte in cealalta in plin secol XXI iar terenurile astfel dobandite prin mutarea caii ferate ar deveni o mina de aur prin destinatiile pe care le-ar putea dobandi…ca sa nu mai vorbim de evitarea atator probleme legate de traficul rutier si pietonal existente in prezent…ar rezulta astfel conexiuni inteligente care ar ajuta si la depoluarea mediului…conceperea unui asemenea megaproiect (de ce nu si cu fonduri europene ) ar genera si locuri de munca…plus alte si alte avantaje indirecte…cine vrea sa gandeasca pentru binele orasului sa o faca…sunt sigur ca se vor gasi oameni de valoare capabili sa puna interesul orasului mai presus de cel personal…Asa Sa Ne Ajute DUMNEZEU , Asa Sa Fie !

    • Comentariul este exceptional prin pragmatismul de abordare a viitorului. Corect! Aveti dreptate, Din pacate din generația aceasta de „aleși”, cu una sau doau exceptii, toți au vanat banul si au executat ordinele statului paralel. Au fost cativa oamenii implicati in administratie, au disparut expulzati de SISTEM, care au au discutat si au abordat astfel de planuri. Asa s-a demarat EROPORTUL sau RAMPA ECOLOGICA. Gara Brasov a fost mutata de in sec. XX. Trebuia inceputa mutarea inca din anii ’90. Nu s-a facut. O putem pune in planuri de dezvoltare, in programele politice. Poate viitorii candidati vor dezbate astfel de proiecte nu aiurelele care le gasesti prin pliante.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.