Ochelari pentru nevoiaşi prin „Eyes for the World”

Ochelari pentru nevoiaşi prin „Eyes for the World”

Medici şi voluntari din Olanda, Belgia şi România au oferit gratuit şi la Braşov copiilor şi persoanelor vârstnice consultaţii oftalmologice şi ochelari. Proiectul Eyes for the World este iniţiat de o organizaţie internaţională care are sedii şi la Braşov

Medici şi voluntari din Olanda, Belgia şi România au oferit gratuit şi la Braşov copiilor şi persoanelor vârstnice consultaţii oftalmologice şi ochelari. Proiectul Eyes for the World este iniţiat de o organizaţie internaţională care are sedii şi la Braşov.
Pe parcursul a trei zile optometriştii şi voluntarii organizaţiei au căutat persoanele cu probleme de vedere dn trei dintre ele mai sărace comunităţi braşovene. 316 bătrâni şi copii din cartierul Gârcini din Săcele, din colonia 1 mai din Codlea şi Holbav au fost consultaţi iar 202 dintre aceştia au primit la sfârşit şi ochelari de vedere.
Proiectul caritabil a vizat grupurile vulnerabile ştiut fiind că aceste persoane ajung foarte rar la medic specialist şi îşi permit şi mai rar o pereche de ochelari, spune Veerle de Jonge, reprezentant Agora Club International.
Ochelarii oferiţi sunt speciali şi se potrivesc pentru diferite dioptrii. Pe braţele ochelarilor se află nişte potenţiometre cu care poţi să reglezi concavitatea lentilei.
Ochelarii sunt de două feluri – cu plus şi cu minus şi pot fi reglaţi pe loc, astfel încât purtătorul lor nu ai este nevoit să-şi ia o reţetă şi să aştepte mult timp pentru a intra în posesia ochelarilorpotriviţi.
Agora Club International a început programul „Eyes for the world” cu trei ani în urmă. S-a adresat până acum copiilor de vârstă şcolară, pentru a-i ajuta pe cei care aveau dificultăţi de vedere să-şi poată termina studiile şi să înveţe o meserie pentru a se putea întreţine singuri.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.