Octava de Rugăciune de la Braşov – „Dreptatea, numai dreptatea să o...

Octava de Rugăciune de la Braşov – „Dreptatea, numai dreptatea să o cauţi”!

Aceasta este tema din acest an a Octavei de Rugăciune de la Braşov și vine din îndepărtata Indonezie, unde minoritatea creştină luptă din greu împotriva corupţiei şi lăcomiei

Aceasta este tema din acest an a Octavei de Rugăciune de la Braşov și vine din îndepărtata Indonezie, unde minoritatea creștinăluptă din greu împotriva corupţiei şi lăcomiei.
Reprezentanţii a cinci culte religioase din Braşov – Biserica Romano – Catolică, Biserica Greco – Catolică, Biserica Reformată, Biserica Unitariană şi Biserica Evanghelică, îi aşteaptă pe enoriaşi, în perioada 18 – 25 ianuarie 2019, la o nouă ediţie a „Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor”.
Ca în fiecare an, organizatorii au stabilit şi o temă, în 2019 aceasta este „Dreptatea, numai dreptatea să o cauţi” o temă cu mare însemnătate, aleasă tocmai în Indonezia, de un popor care numără mai bine de 200 de milioane de locuitori cu o minoritate de creştini de 10% din populaţie.
Potrivit preotului evanghelic german Christian Plajer, creştinii din Indonezia promovează o spiritualitate de moderaţie, se îndreaptă împotriva corupţiei, militează pentru dreptate socială într-o ţară în care s-a săpat o prăpastie uriaşă între săraci şi bogaţi.

Conform tradiţiei, rugăciunile vor avea loc în fiecare dintre cele 8 zile la câte o biserică din Braşov, începând cu ora 18.00.

La fiecare rugăciune vor lua parte preoţi din partea tuturor bisericilor participante la „Octavă”. Nici în 2019, la fel cum s-a întâmplat în ultimii doi ani, Biserica Ortodoxă Română nu participă.
Fondurile care se vor strânge anul acesta se vor îndrepta către Spitalul de Copii din Braşov.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.