Onelia Pescaru, director MIX TV, în fața unor reglări de conturi în...

Onelia Pescaru, director MIX TV, în fața unor reglări de conturi în stil mafiot în presa braşoveană –

0 84

Maşina directoarei Mix Tv a fost incendiata noaptea trecută şi a ars ca o torţă în faţa casei jurnalistei. Onelia Pescaru declară că ştie cine a comandat actul mafiot şi aşteaptă ca ancheta să-şi urmeze cursul după ce a depus o plângere la Poliţie. Bănuielile se îndreaptă către patronul concurenţilor de la Braşov TV, Andrei Kadas

Maşina directoarei Mix Tv a fost incendiata noaptea trecută şi a ars ca o torţă în faţa casei jurnalistei. Onelia Pescaru declară că ştie cine a comandat actul mafiot şi aşteaptă ca ancheta să-şi urmeze cursul după ce a depus o plângere la Poliţie. Bănuielile se îndreaptă către patronul concurenţilor de la Braşov TV, Andrei Kadas, care a refuzat ieri comenteze, dar s-a declarat surprins că numele său este implicat în incident.
„Sunt sigură 100% că este vorba de o mână criminală”, spune Onelia Pescaru, director MIX TV, a cărei familie a trăit clipe de coșmar în noaptea de marți spre miercuri.
Jurnalista spune că a primit mai multe ameninţări, mai întâi în urmă cu un an, când Mix Tv s-a despărţit de Mix 2 – actualul Braşov Tv – şi mai recent în ultima săptămână. Onelia Pescaru spune că fosta contabilă a Mix Tv, actualmente contabil la Braşov Tv, a plecat cu tot cu soft la noua televiziune. Se pare, însă, că a uitat să modifice datele conturilor. Dintr-o eroare, o sumă de bani destinată Braşov Tv, a intrat recent în contul Mix TV. Cum această societate are conturile blocate pentru datorii la stat, ANAF a retras imediat cea mai mare parte din bani, echivalentul datoriei.
Consilierul judeţean Andrei Kadas, cel care conduce postul Braşov TV, a jignit-o şi ameninţat-o pe secretara Mix TV. După ameninţări, în noaptea de marți spre miercuri, SUV-ul firmei patronate de Aristotel Căncescu şi condus de Onelia Pescaru a luat foc din cauze încă necunoscute.
Datorită multiplelor amenințări din ultima perioadă Jurnalista declară că ştie cine a dat ordin să îi fie incendiată maşina. „Nu am bănuieli, am certitudini, pe care le-am formulat acolo unde este cazul. Am fost ameninţată în repetate rânduri, am o plângere depusă pentru şantaj şi ameninţare în urmă cu un an. Am toate motivele să spun că ştiu cine este vinovatul” spune Onelia Pescaru.
Jurnalista spune că a făcut o plângere la DNA încă anul trecut împotriva lui Andrei Kadas, dar aceasta nu s-a concretizat cu un dosar.
Plângerea a fost tot din cauza ameninţărilor şi a faptului că o maşină a consilierului judeţean era postată zi şi noapte în faţa casei jurnalistei, chiar în faţa maşinii acesteia. Și de această dată, Onelia Pescaru a făcut plângere la poliţie, confirmată de Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ Braşov Contactat telefonic, Andrei Kadas s-a scuzat spunând ieri că este la o înmormântare. S-a arătat însă extrem de surprins că numele său este implicat în astfel de acte.

Vifor Rotar

COMENTARII