Opera – cea mai importantă instituţie artistică de promovare a Braşovului

Opera – cea mai importantă instituţie artistică de promovare a Braşovului

Este intenţia noului manager al institutiei la care melomanii au epuizat recent în doar o zi toate bilete pentru Spectacolul de trei zile de Crăciun.Opera mai are nevoie, însă, de angajaţi, în special balerini, şi de câteva instrumente

Este intenţia noului manager al institutiei la care melomanii au epuizat recent în doar o zi toate bilete pentru Spectacolul de trei zile de Crăciun.Opera mai are nevoie, însă, de angajaţi, în special balerini, şi de câteva instrumente.
Ovidiu Mezei, noul manager al Operei desemnat prin concurs, la Operă, mizează în continuare pe calitatea spectacolelor din repertoriul instituţiei, unul dintre cele mai bogate, între instituţiile de profil din ţară. Acest cuprinde stagiunea normală, cele două festivaluri: Festivalul Mozart şi Festivalul de Operă, Operetă şi Balet, organizat împreună cu Consiliul Local şi Primăria.
Pe lângă acestea, şi în vară, artiştii Operei vor mai avea un concert în aer liber în Piaţa Sfatului, unul în luna iunie, iar altul în septembrie. De asemenea, sunt invitaţi în diverse turnee în străinătate.
Sunt însă şi lucruri pe care noul manager îşi propune să le îmbunătăţească în mandatul său, în următorii 5 ani. Unul ar fi resursa umană. Opera are 217 angajaţi, dar la compartimentul Balet sunt doar 21 de angajaţi şi ar fi nevoie de cel puţin 10. Asta în condiţiile la Oepra din Constanţa sunt 48 de balerini.Pe de altă parte, Opera Braşov stă foarte bine la compartimentul Cor, unde sunt 42 de angajaţi, dar şi în privinţa soliştilor, cu 26 de angajaţi.
Un alt deziderat îl reprezintă achiziţionarea instrumentelor; managerul Mezei a propus deja Primăriei şi Consiliului Local o listă de achiziţie care cuprinde un clarinet, un corn englez, clopote pentru percuţie şi un flaut.
Ovidiu Mezei a absolvit Facultatea de Muzică din Braşov, unde a fost cooptat cadru didactic. La Operă şi-a început activitatea cu exact 25 de ani în urmă. A fost pianist, din 1992, în perioadele 2003 – 2005 și 2011 – 2014, șef Serviciu al Compartimentului Studii Muzicale și Soliști, iar în 2014 a devenit, prin concurs, director artistic la Operă. De aproximativ doi ani a preluat şi atribuţiile de manager al Operei Braşov, interimar fiind. Acum şi-a câştigat funcţia în urma concursului recent încheiat.

Vifor Rotar

 

COMENTARII