OPINIE DE POLITICIAN – Există o complicitate între autorități și rețelele de...

OPINIE DE POLITICIAN – Există o complicitate între autorități și rețelele de trafic de persoane. Instituțiile trag de timp în ancheta privind Cazul Caracal

0 50

Adriana Săftoiu (politician liberal, fost consilier a lui Traian Basescu, aitoarea volumului Cronica de Cotroceni): Există o complicitate între autorități și rețelele de trafic de persoane. Instituțiile trag de timp în ancheta privind Cazul Caracal

Autorități ale statului sunt în complicitate cu rețele de trafic de persoane, declară la RFI deputata PNL Adriana Săftoiu, care nu exclude ipoteza unei mușamalizări în cazul Caracal.
”În primele zile, singurul lucru pe care-l făceau instituțiile statului, mai ales în acel moment, STS și MAI era să ne convingă că au acționat regulamentar. Amintiți-vă, foloseau expresia fără sincope. Totul era perfect. Și tot acest castel de nisip pe care au încercat să-l ridice s-a dărâmat în momentul în care au apărut public discuțiile, stenogramele convorbirii dintre Alexandra, operatoarea de la 112 și polițist”, a declarat Săftoiu.
Ea mai spune că dacă ancheta se va derula cu rigoare se va ajunge în zone care țin de rețelele de trafic de persoane:
”Tot ce se întâmplă până în ziua de astăzi ne arată că aceste instituții dau dovadă și de incompetență, dau dovadă și de o anumită mentalitate, dau dovadă chiar și de teamă, de teama că dacă vor continua în mod serios cu cazul Caracal, vor ajunge în locuri unde nu o să se simtă foarte mulți bine, adică mă refer direct la faptul că nu trebuie excluse rețelele de trafic de persoane și aici, ne place sau nu ne place, există o complicitate între autorități și aceste persoane, iar aceste lucruri se știau”.
Deputata PNL crede că autoritățile trag de timp în cazul Caracal: ”Eu aș vrea foarte mult să spun că am foarte multă încredere și cred că toate instituțiile statului vor să afle adevărul și să acționeze corect, rapid, eficient, dar dați-mi voie, tot ce se întâmplă în aceste cazuri ne arată că instituțiile statului mai degrabă trag de timp”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.