Orban Viktor are si el un Bercea Mondialu al său…

Orban Viktor are si el un Bercea Mondialu al său…

0 70

Prietenul prim-ministrului maghiar are o carieră economică fulminantă. În decurs de numai 8 ani, dintr-un umil instalator de gaze, a devenit al cincilea cel mai bogat om al Ungariei, averea lui ajungând la 100 miliarde de forinţi, aproximaximativ 315 milioane euro!  Printre afacerile lui se numără construcţii, activitate  hotelieră, media, agricultură şi altele. El este totodată cel mai important sponsor al Clubului de fotbal Academia Puskás.
Mulţi consideră ca primarul este mai mult decat un simplu portofel al elitei Fidesz şi în primul rând al premierului Orbán Viktor. Însă, potrivit informaţiilor portalului, edilul chiar duce tratative de afaceri atât la sediul firmei sale din Felcsút (decorat cu piei de urşi şi tricouri cu numele lui Orbán Viktor), cât şi prin hoteluri luxoase din Budapesta.
Un partener de afaceri al primarului a declarat pentru portal că a rămas surprins de uriaşul contrast dintre averea şi afacerile fabuloase ale lui Mészáros şi stilul provincial, câteodată trivial al acestuia care semănă mai degrabă cu un vânător vorbăreţ, decât cu un om de afaceri milionar.
Despre activitatea sa managerială, portalul menţionează că acesta nu se ocupă de conducerea efectivă a firmelor sale, ci achiziţionează noi şi noi firme. Însă nu trebuie să ne imaginăm că acesta, în mod agresiv le confiscă altora afacerile. De obicei, el este curtat de diverși afacerişti care ştiu că Mészáros beneficiează de sprijinul politic al lui Orbán Viktor. El îi alege dintre aceştia pe aceia pe care-i consideră loiali şi cu perspective.
În acest cerc Mészáros Lőrinc este numit „şeful”, iar Orbán Viktor „marele şef”. Premierul nu-i cunoaşte personal chiar pe toţi colaboratorii lui Mészáros Lőrinc, dar ştie despre fiecare cele mai importante informaţii…
Trenul fuge duduind, dar nu putem şti ce se va întâmpla cu acest imperiu uriaş dacă va avea loc o schimbare politică sau se va strica prietenia, iar steaua lui Mészáros Lőrinc va apune. Să lăsăm ca aceasta să fie problema compartimentelor de analiză de risc ale băncilor care au acordat credit firmelor lui Mészáros Lőrinc.” – concluzionează index.hu.

 Sursa: Ervin Székely, http://www.rador.ro)

COMENTARII