Orban Viktor reales, la al 27-lea Congres!!

Orban Viktor reales, la al 27-lea Congres!!

0 97

Al 27-lea Congres al Fidesz care l-a re-re-reales la Budapesta pe maritul conducator al Partidului Revizionistilor Maghiari s-a desfășurat în perspectiva alegerilor legislative din primăvara anului viitor!

Se stie, datorita politicii de iredentism extremist si nationalism horthyst la care se preteaza de ani multi au facut din acest partid conservator fortza politica principala din Ungaria care  este considerat favorit detasat in viitoarele alegeri.
Caracterul particular al Fidesz este că niciodată nu se mulțumește doar cu câștigarea unor alegeri; „noi dorim mult mai mult (…). Dorim să vedem cum poate întreaga națiune,sa transforme tara , cum pot toți ungurii din Bazinul Carpatic, să-si recâștige unitatea în urma acestor alegeri”, a spus Orban.

Acesta a enunțat în Cuvantarea  sa cele trei priorități pe care Orban și le-a stabilit, respectiv consolidarea rezultatelor din ultimii șapte ani, consolidarea fundației ideologice și spirituale a partidului  sau și apărarea viitorului Ungariei istorice în actualul context european.

Referindu-se la acest ultim aspect, președintele Consiliului Național al Fidesz și totodată președinte al parlamentului de la Budapesta, Laszlo Kover,care il insotzeste pe Orban in Transilvania, a susținut că trebuie ”apărate cultura, credința, limba, identitatea, suveranitatea si identitatea Ungariei si a locuitorilor ei din Bazinul Carpatic’ în fața unor politici promovate de la Bruxelles și de unele state vest-europene, cum ar fi cea privind migrația.

COMENTARII