Orbanisme: „Guvernanţii vor să pună mâna pe 8 miliarde de euro din...

Orbanisme: „Guvernanţii vor să pună mâna pe 8 miliarde de euro din Pilonul II de Pensii”

0 88

Acuzaţia a fost făcută duminică la Braşov de Ludovic Orban, şeful Partidului Naţional Liberal, care promite că Opoziţia se va opune tentativelor majorităţii guvernamentale de a lăsa fără pensii 6 milioane de români

Acuzaţia a fost făcută duminică la Braşov de Ludovic Orban, şeful Partidului Naţional Liberal, care promite că Opoziţia se va opune tentativelor majorităţii guvernamentale de a lăsa fără pensii 6 milioane de români.
Dorinţa guvernanţilor de a face Pilonul II de pensii opţional i-a determinat pe liberali să iasă la atac.

Aceştia susţin că şase milioane de contribuabili riscă să rămână fără banii pentru care au contribuit. Orban îi acuză pe guvernanţi că vor să determine un număr cât mai mare de persoane active să nu mai plătească aceste contribuţii.
Ludovic Orban susţine că Guvernul urmăreşte să pună mâna pe fondurile din pilonul II ca să aibă resurse să plătească pensiile celor care deja beneficiază de acest drept.

Potrivit şefului PNL, dacă numărul celor care vor contribui la pensiile private va scădea considerabil, firmele care administrează aceste fonduri îşi vor pierde interesul.

În aşa fel, cele opt miliarde de euro din conturile individuale ale contribuabililor vor trece în administrarea statului.
Ludovic Orban va propune Biroului Executiv al partidului declanşarea unui campanii de informare şi conştientizare pe tema Pilonului II de pensii.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.