Oseminte pe șantierul din curtea Colegiului Național Unirea

Oseminte pe șantierul din curtea Colegiului Național Unirea

0 42

Muncitorii care execută reparațiile capitale au găsit în sistemul de drenaj, la adâncimea de 3 metri, câteva fragmente osoase a căror proveniență nu a fost încă stabilită

Muncitorii care execută reparațiile capitale au găsit în sistemul de drenaj, la adâncimea de 3 metri, câteva fragmente osoase a căror proveniență nu a fost încă stabilită. În clădirea colegiului a funcționat, în timpul celor două războaie mondiale, un spital militar și, pentru o scurtă perioadă, un lagăr de prizonieri.
Muncitorii de la firma de contrucţii care se ocupă de reabilitarea corpului de clădire al Colegiului Unirea au descoperit osemintele miercuri în timp ce executau lucrări în curte, la sistemul de drenaj, la adâncimea de aproximativ 3 metri.

O echipa mixtă a făcut în joi dimineaţă o primă evaluare.
Reprezentanţii Direcţiei de cultură vor solicita de la minister o autorizaţie de supraveghere arheologică a lucrărilor pe toată perioada desfăşurării acestora . O echipa de la secţie 1 poliţie s-a deplasat joi dimineaţa la faţa locului pentru cercetări.

Întreaga clădire a Colegiului Unirea a fost predată în vară municipalității, pentru executarea reparațiilor capitale:
Colegiul Naţional Unirea a fost înfiinţat în anul 1898. Imobilul a fost folosit şi pe post de spital în perioadele 1914 – 1918 şi 1944 – 1945. Pentru o scurtă perioadă, după 1918, construcția a fost lagăr de prizonieri.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.