Pact pentru Aeroportul Braşov-Ghimbav

Pact pentru Aeroportul Braşov-Ghimbav

0 102

Potrivit deputatului USR Tudor Benga, în luna decembrie, când va fi prezentat rezultatul studiului de fundamentare comandat de Consiliul Judeţean, va trebui luată o decizie politică, la care să participe toţi actorii politici locali, dar şi publicul

Potrivit deputatului USR Tudor Benga, în luna decembrie, când va fi prezentat rezultatul studiului de fundamentare comandat de Consiliul Judeţean, va trebui luată o decizie politică, la care să participe toţi actorii politici locali, dar şi publicul.

Benga crede că trebuie făcută o dezbatere serioasă şi diferitele entităţi să nu mai arunce cartoful fierbinte una în curtea alteia. Pentru realizarea aeroportului, deputatul USR este convins că este nevoie de un pact adevărat, în care să fie implicate autorităţile şi partidele politice, dar şi cetăţenii şi fiecare să îşi asume partea sa pentru ca aeroportul să devină realitate.

Deputatul USR spune că nu înţelege cum a fost făcut studiul de trafic pentru aeroportul de la Braşov. Acesta prevede o creştere a traficului de 50% în 25 de ani, în condiţiile în care traficul pe aeroportul din Cluj s-a dublat în ultimii ani iar pe cel de la Sibiu chiar s-a triplat. În aceste condiţii, Benga crede că studiul trebuie refăcut iar de aici şi prognozele pentru numărul de turişti care vor utiliza aeroportul se vor schimba.

Vifor Rotar

 

COMENTARII