Pădurarii au capturat un urs în cartierul Valea Cetăţii

Pădurarii au capturat un urs în cartierul Valea Cetăţii

0 134

Animalul, care se hrănea de ceva vreme din containerele de gunoi de pe strada Jepilor, a fost relocat în adâncul pădurii şi este monitorizat prin GPS. Angajaţii Regiei Pădurilor Kronstadt au lăsat în continuare cuşca lângă platforma de gunoi pentru a mai prinde un alt urs

Animalul, care se hrănea de ceva vreme din containerele de gunoi de pe strada Jepilor, a fost relocat în adâncul pădurii şi este monitorizat prin GPS. Angajaţii Regiei Pădurilor Kronstadt au lăsat în continuare cuşca lângă platforma de gunoi pentru a mai prinde un alt urs, surprins în mai multe rânduri de cameramanii televiziunilor. Nu doar urşii, ci şi mistreţii scormonesc în resturile de mâncare din Răcădău, aşa că pădurii se pregătesc să-i gonească şi pe ei în pădure.
Ursul capturat vineri noaptea de angajaţii Regiei Kronstadt de o femelă de circa 150 de kilograme în vârstă de 4 ani. Potrivit lui Cosmin Didă, responsabil Compartiment vânătoare Regia Locală a Pădurilor Kronstadt, pe acest urs a fost montat un colar GPS, grație căruia pădurarii pot să-l monitorizeze şi să vadă unde se află animalul în orice moment.
Cuşca va mai rămâne în zonă cel puţin o săptămână, spun reprezentanţii Regiei, având în vedere că în zonă mai bântuie un urs.
În zonă, însă, probleme fac şi mistreţii, pe care angajaţii Regiei speră să-i îndepărteze de oraş printr-o nouă goană de împingere.
Nu doar angajaţii Regiei Pădurilor Kronstadt au fost mobilizaţi în cartierul Valea Cetăţii; şi jandarmii au intervenit săptămâna trecuta să alunge urşii.
Dacă deocamdată acţionează doar cu mijloace luminoase sau sonore, după modificarea legii jandarmii ar putea fi dotaţi cu arme cu tranchilizant.

Vifor Rotar

COMENTARII