Pădurarii Regiei Kronstadt vor derogare pentru împuşcarea a doi urşi

Pădurarii Regiei Kronstadt vor derogare pentru împuşcarea a doi urşi

Pădurarii au solicitat o opinie Agenţiei pentru Protecţia Mediului Braşov şi Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Braşov, în legătură cu obţinerea derogării care să permită recoltarea celor două exemplare

După ce au capturat unul dintre urşii care cobora frecvent la containerele de pe strada jepilor, se pare că angajaţii Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt au renunţat la capcane şi goane prin pădure.
Pădurarii au solicitat o opinie Agenţiei pentru Protecţia Mediului Braşov şi Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Braşov, în legătură cu obţinerea derogării care să permită recoltarea celor două exemplare.
Ursul capturat vineri noaptea, căruia i-a fost montat un emiţător GPS, a fost relocat la 20-25 de kilometri de cea mai apropiată zonă locuită din Braşov.
Dacă vor obţine aprobare pentru cei doi urşi, pădurarii mai au de rezolvat problema mistreţilor de pe Racadau.
O turmă de circa 8 exemplare coboară în fiecare seară, la lăsarea întunericului, la acelaşi container de la care vin să mănânce şi urşii.
Cameramanii RTT au surprins şi noaptea trecută camera turma de mistreţi, care nu se mulţumeşte să scurme în jurul platformei de gunoi ci trece strada şi se plimbă printre blocuri.
În imagini se vede şi o vulpe, venită la rândul ei să-şi potolească foamea de la aceleaşi tomberoane, care sunt, se pare, un magnet pentru animalele pădurii din vecinătate.
Până la recoltarea urşilor, pădurarii vor solicita şi operatorilor de salubritate să intervină mai des pentru ridicarea gunoaielor din zonă.

Vifor Rotar

COMENTARII