Parada Junilor în Duminica Tomii, pe traseul consacrat de tradiţie

Parada Junilor în Duminica Tomii, pe traseul consacrat de tradiţie

0 107

Coborârea Junior în Cetate va începe duminică la ora 11.00, în centrul vechi al oraşului, unde vor fi instituite restricţii de circulaţie. Până atunci, însă, braşovenii sunt aşteptaţi în această după-amiază la un alt obicei pitoresc – aruncatul în ţol al Junilor Tineri

Coborârea Junior în Cetate va începe duminică la ora 11.00, în centrul vechi al oraşului, unde vor fi instituite restricţii de circulaţie. Până atunci, însă, braşovenii sunt aşteptaţi în această după-amiază la un alt obicei pitoresc – aruncatul în ţol al Junilor Tineri.
Aruncatul în ţol era în fapt un ritual de iniţiere al tinerilor din comunitate. Obiceiul va fi celebrat în Piaţa Prundului.
Aruncatul în ţol este ultimul eveniment al Junilor înainte de cel mai spectaculos obicei – parada junilor din Duminica Tomii, admirată an de an de zeci de mii de braşoveni şi turişti. La defilarea călare vor participa aproximativ 200 de Juni, îmbrăcaţi în pitoreştile lor costume tradiţionale, care vor coborî din Piaţa Unirii spre Primărie şi vor urca apoi spre Pietrele lui Solomon.Petrecerea câmpenească se va desfăşura între orele 14.00 şi 18.00. La pietrele lui Solomon fiecare societate se îndreaptă spre platoul pe care-l administrează, unde junii se vor ospăta împreună cu rudele şi prietenii.
Pentru ca evenimentul să se desfăşoare în bune condiţii, pe traseul Junilor, Primăria a anunţat că, în 15 aprilie, se vor introduce restricţii de circulaţie.
Începând cu ora 7.30, pe tot parcursul zilei – va fi blocat accesul auto spre Pietrele lui Solomon, din Piaţa Unirii. La ora 10.00 va fi blocat accesul auto spre Piaţa Unirii, la ora 10.30 pe str. Mureşenilor, iar la 11.15 va fi închis şi Bulevardul Eroilor.
Traficul auto va fi restricţionat şi pe strada Constantin Lacea, de la intersecţia cu strada Luca Arbore şi până spre Piaţa Unirii, în intervalul orar 9.45 – 11.00. Secvenţial, traficul va fi redeschis pe măsură ce coloanele de juni vor trece pe fiecare stradă.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.