Parteneriat Milioane de Prieteni şi Colegiul Tehnic de Transporturi

Parteneriat Milioane de Prieteni şi Colegiul Tehnic de Transporturi

O lume fără animale ar fi tristă şi goală. O spun tinerii de la Colegiul Tehnic de Transporturi, care vor să se implice pentru o viaţă mai bună pentru animale, prin voluntariat la Rezervaţia de Urşi LiBearty. Reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Prieteni au încheiat astăzi la Colegiul de Transporturi primul parteneriat pe care Asociaţia îl are cu un liceu braşovean

O lume fără animale ar fi tristă şi goală. O spun tinerii de la Colegiul Tehnic de Transporturi, care vor să se implice pentru o viaţă mai bună pentru animale, prin voluntariat la Rezervaţia de Urşi LiBearty. Reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Prieteni au încheiat astăzi la Colegiul de Transporturi primul parteneriat pe care Asociaţia îl are cu un liceu braşovean.
În cadrul Săptămânii de Şcoală altfel, tinerii de la Colegiul Tehnic de Transporturi au mers să vadă urşii din Rezervaţia de la Zărneşti.
Joi, de ziua instituţiei, reprezentanţii Asociaţiei „Milioane de Prieteni” au ţinut prima lecţie deschisă, în care elevii au aflat mai multe nu doar despre urşi şi despre modul în care exemplarele au fost aduse la Zărneşti. Potrivit Cristinei Lapis, preşedinta Asociaţiei Milioane de Prieteni, doi dintre urşii din Sanctuar vin de la Fabrica de pâine din Covasna.
Un alt urs a fost adus de la Fabrica de Uraniu, de la Feldioara, unde angajaţii asociaţiei au fost nevoiţi să apeleze la armată pentru a intra să-l salveze.
Cei care au văzut urşii la Zărneşti au rămas impresionaţi de modul în care sunt îngrijiţi, dar mai ales de felul în care se comportă animalele într-un spaţiu liber, departe de traumele suferite.
Parteneriatul înseamnă educarea tinerilor în domeniul protecției animalelor, vizite la Rezervaţie, dar şi la azilul de câini, dar şi voluntariat.
Reprezentanţii Asociaţiei speră ca acest exemplu să fie urmat şi de alte licee braşovene.
Asociaţia are un parteneriat şi cu şcolile gimnaziale, iar programul de educaţie se derulează de mai bine de trei ani.

Vifor Rotar

COMENTARII