Pentru amatorii de munte : în acest an, doar în week-end-ul care...

Pentru amatorii de munte : în acest an, doar în week-end-ul care urmează, mai puteți urca pe Transfăgărășan cu mașina!

0 45

Circulația pe DN7C, Transfăgărășan, se desfășoară, în continuare în condiții de iarnă, drumul care face legătura între Sibiu și Argeș, prin masivul Făgăraș, urmând să se închidă peste câteva zile. În condițiile circulației dificile, recomandarea este ca șoferii să urce doar daca au mașinile echipate. Din data de 1 noiembrie, accesul la Bâlea Lac , Munții Făgăraș, se va face doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă.
În urma ninsorii și a viscolului din ultimele zile, drumarii au distribuit pe Transfăgărășan peste 40 de tone de material antiderapant, drumul montan fiind curățat în continuare de echipele de la Bâlea. ”Pe Transfăgărasan se intervine cu un utilaj propriu cu lama. În ultimele trei zile s-au folosit peste 45 de tone de sare”, a precizat Robert Elekes, purtător de cuvânt DRDP Braşov.
,,Drumul este deschis până miercuri, 31 octombrie, iar de la data de 1 noiembrie circulatia va fi interzisă între Balea Cascada (SB) si Piscul Negru (AG). Soferii care planuiesc o calatorie in zona in urmatoarele zile sa fie pregatiti sa conduca in conditii de iarna iar autoturismele sa fie echipate cu cauciucuri de iarna.De asemenea precizam ca intre orele 22 si 07 (adica peste noapte) circulatia este interzisa intre Balea Lac si Piscul Negru”, a mai precizat Elekes.
D.D.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.