Performanță remarcabilă a handbalului feminin brașovean : Corona Braşov este campioană naţională...

Performanță remarcabilă a handbalului feminin brașovean : Corona Braşov este campioană naţională la junioare III

0 79

Echipa de handbal junioare III a Coronei Brașov a câștigat titlul național, impunându-se duminică, la Sfântu Gheorghe, după prelungiri, scor 29-28 (25-25 în timp regulamentar), în fața formației CSM București. Handbalistele antrenate de Mihaela Seifer şi Eugen Ciulei au reușit o partidă fantastică, luptând pentru medaliile mult dorite și meritate. Corona a avut un parcurs perfect în turneul final de la Sfântu Gheorghe, cu cinci victorii din tot atâtea meciuri. În grupe, Corona a trecut la diferențe de cel puțin șapte goluri de Energetic Râmnicu Vâlcea (27-20, 10-7 la pauză), CSȘ Drobeta Turnu Severin (28-21, 14-10 la pauză) și CSȘ Bacău (25-16, 15-6 la pauză). În semifinale, junioarele Coronei au întâlnit Chimia Râmnicu Vâlcea, echipă în fața căreia și-au luat revanșa după înfrângerea suferită în turneul semifinal de la Bacău (28-30), învingând cu 31-28, după ce la pauză au fost conduse cu trei goluri (15-18).
Pe lângă titlul de campioană, Corona Braşov a câştigat şi două premii speciale, prin Lorena Cantea, cel mai bun portar al turneului şi Diana Golanu, cel mai bun pivot
După incredibila finală, decisă în prelungiri, preşedintele Coronei, Liviu Dragomir, a declarat : „A fost o finală cu adevărat disputată, iar asta face ca bucuria câştigării titlului să ne fie şi mai mare. Sunt fericit că din ce în ce mai mulţi sportivi ai Coronei se regăsesc în sloganul centrului de copii şi juniori, şi anume «Corona creşte campioni», pentru că acesta este cel mai bun semn că investiţia este pe deplin meritată, iar munca antrenorilor şi sportivilor dă roade. Îi felicit pe toţi cei implicaţi în câştigarea acestui titlu, şi le doresc, de asemenea, mult succes celorlalţi sportivi ai Coronei, calificaţi şi ei în fazele finale ale competiţiilor în care sunt angrenaţi. Cu siguranţă, Corona va aduce în continuare multe medalii de aur Braşovului”.

Antrenoarea echipei de junioare III, Mihaela Seifer Ciobotaru a spus : „Sunt atât de mândră de fete, încât chiar nu ştiu cum să o exprim mai bine în cuvinte. Au fost extraordinare şi au demonstrat, atunci când trebuia, că au valoare şi că pot face diferenţa. A fost un turneu frumos, încheiat aşa cum ne-am dorit. Vreau să remarc însă un lucru important, faptul că aceste fete minunate au avut un an frumos, dar foarte greu. Jumătate dintre ele sunt în clasa a opta, au un examen important în față. Totuși, au avut puterea de a se concentra și au demonstrat că formează o adevărată echipă campioană. A fost un turneu minunat şi am simţit, cu adevărat, că suntem susţinuţi. Părinţii au fost fantastici şi ne-au încurajat meci de meci, din primul până în ultimul minut. Le mulţumesc din suflet lor, clubului, şi tuturor celor care ne-au ajutat să ajungem aici”.
Antrenorul secund, Eugen Ciulei, a subliniat şi el forţa grupului unit : „În grupă au fost importante victoriile cu Severin și Bacău, echipe care au pus probleme serioase celorlalte participate. Meciul cu Chimia Râmnicu Vâlcea a fost unul în care fetele au arătat tărie de caracter. Deși au fost conduse, nu au cedat, au revenit și au arătat că suntem o echipă mai așezată pe posturi. Au demonstrat tărie psihică și au reușit calificarea în ultimul act. Meciul cu CSM București a fost unul extrem de echilibrat, demn de o adevărată finală. Am reușit să ne impunem, ca un adevărat grup unit. Trebuie să amintim că am fost feriți de accidentări. Felicitări acestor fete minunate, merită din plin acest titlu”.
D.D.

COMENTARII