Periajul cu ultrasunete, ultima metodă de curăţare a dinţilor

Periajul cu ultrasunete, ultima metodă de curăţare a dinţilor

0 139

Ultrasunetele sparg placa dentară şi bacteriile, care în timp pot duce la infecţii bucale sau alte probleme şi acţionează şi în adâncimea gingiei. Periuţa se foloseşte de două ori pe zi şi este singura cu brevet mondial

Periuţa de dinţi care curăţă dinţii fără să îi perieze chiar există. Este una dintre noutăţile prezentate la Aula Universităţii, la cea de-a X-a ediţie a Congresului de Stomatologie.
Periuţa de dinţi miraculoasă funcţionează pe bază de ultrasunete, transmise de un cip fixat în capul periei. Ultrasunetele sparg placa dentară şi bacteriile, care în timp pot duce la infecţii bucale sau alte probleme şi acţionează şi în adâncimea gingiei.
Periuţa se foloseşte de două ori pe zi şi este singura cu brevet mondial.
O periuţă asemănătoare este destinată şi animalelor domestice şi funcţionează după acelaşi principiu.
Cu ultrasunete sau nu, stomatologii avertizează că este foarte important să ne spălăm pe dinţi corect, după fiecare masă. La periajul manual, este foarte importantă alegerea periuţei, cu mulţi peri, care să fie moi şi care permit atingerea gingiilor, fără să le rănească.
Tot stomatologii atrag atenţia că este necesar ca imediat ce observaţi pete albe pe dinţi să mergeţi urgent la medicul dentist. Nu vi se albesc dinţii, doar se pregătesc să se strice.
Dr. Mihaela Albu, vicepreşedinte CMDR Braşov, sunt semne că placa bacteriană acidă a ars smalţul şi apare pata albă cretoasă. Un copil cu pete albe pe dinţi trebuie să meargă urgent la stomatolog că poate există şansa de remineralizare, folosind o tehnică corectă.
Din păcate, încă există frica de stomatolog, spun medicii. Dar şi pentru asta s-a inventat ceva. Un aparat de inhalo-sedare, bun mai ales pentru copii, care se foloseşte începând din acest an şi în Braşov.
Cea de-a X-a ediţie a Congresului de Stomatologie se încheie sâmbătă.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.