Pericol de avalanșă și prăbușiri de arbori în Masivul Postăvaru

Pericol de avalanșă și prăbușiri de arbori în Masivul Postăvaru

0 42

Salvamontiștii fac apel la schiorii care practica schiul în afara pârtiilor să evite coborârile pe Valea Lamba, Valea Vanga și în zone similare

A nins aproape neîntrerupt în Masivul Postăvaru de joi după amiază iar stratul de zăpadă s-a depus peste cea înghețată astfel că există riscul producerii unor avalanșe.
Salvamontiștii fac apel la schiorii care practica schiul în afara pârtiilor să evite coborârile pe Valea Lamba, Valea Vanga și în zone similare.

Zona cu cel mai mare risc de avalanșe este versantul dinspre Valea Timișului al Masivului Postăvarul, pe care sunt patru trasee principale care merg spre Vârful Postăvarul, astfel că pasionaților de drumeții li se recomandă să evite aceste trasee.
De altfel „Drumul Șerpilor” care merge spre vârf, oficial este inaccesibil iarna.

 

În același timp, turiștii care merg pe traseele montane marcate, în special cele care fac legătura dintre Tâmpa și Vârful Postăvarul, precum și cele dintre Poiană și vârful Postăvarul, trebuie să fie atenți deoarece, din cauza încărcării cu zăpadă și chiciură, copacilor riscă să se dezrădăcineze și să se prăbușească.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.