Pesediştii au recunoscut că nu aveau un candidat cu şanse la Râşnov

Pesediştii au recunoscut că nu aveau un candidat cu şanse la Râşnov

0 233

Partidul Social Democrat a încheiat o alianţă la Râşnov şi susţine un candidat PER în cursa pentru primăria oraşului. Cum era şi firesc, decizia a stârnit nemulţumiri în rândul organizaţiei orăşeneşti iar preşedintele demisionar de la PSD Rasnov candidează acum în calitate de independent după ce a fost lăsat de izbelişte

Partidul Social Democrat a încheiat o alianţă la Râşnov şi susţine un candidat PER în cursa pentru primăria oraşului. Cum era şi firesc, decizia a stârnit nemulţumiri în rândul organizaţiei orăşeneşti iar preşedintele demisionar de la PSD Rasnov candidează acum în calitate de independent după ce a fost lăsat de izbelişte. Senatorul Viorel Chiriac spune că decizia a fost luată chiar de organizaţia de la Râşnov, care i-a retras sprijinul lui Marius Lungu.
Potrivit lui Chiriac, a existat o variantă în care Marius Lungu să fie candidatul PSD la Primăria Râşnov, însă analizele ulterioare au schimbat decizia.
Chiriac spune că Lungu a avut cu 300 de voturi mai puţin decât partidul, în timp ce candidatul ecologiştilor – a treia forţă politică din Consiliul Local Râşnov – a obţinut cu 300 de voturi mai mult decât partidul. În aceste condiţii, pesediştii au decis că e mai bine ca Daniel Diaconu să fie candidatul care să se bată cu actualul viceprimar.
„Ne-am dat seama că în partid nu avem o personalitate care să conducă sau să se distingă în această candidatură şi atunci am luat această hotărâre de a avea un candidat împreună cu mai multe forţe politice din Râşnov”, a declarat senatorul Viorel Chiriac la conferinţa de presă de vineri.
În cele din urmă, fostul preşedinte al organizaţiei PSD Râşnov şi-a dat demisia din partid şi acum candidează ca independent, în speranţa că va reuşi să ocupe fotoliul de primar.

Vifor Rotar

COMENTARII