Pesediştii braşoveni par a nu-şi reveni încă după atâtea sărbători

Pesediştii braşoveni par a nu-şi reveni încă după atâtea sărbători

0 46

PSD Braşov se va întruni în cursul acestei săptămâni, într-o conferinţă extraordinară, având ca punct principal pe ordinea de zi stabilirea delegaţiilor pentru Congresul PSD ce se va desfăşura la finalul lunii februarie a anului 2020.
Tot în conferinţa judeţeană extraordinară se va stabili procedura şi calendarul de selecţie a candidaţilor pentru alegerile locale din acest an”, a declarat Răzvan Popa care a mai anunţat că „după Congresul naţional al PSD din luna februarie intrăm în linie dreaptă pentru alegerile locale”.
El a precizat că „principalele obiective ale noastre sunt funcţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov şi cea de primar al municipiului Braşov”.

În ceea ce priveşte posibilitatea alegerii primarului în două tururi, chiar dacă la nivel naţional social-democraţii se opun, Popa a spus că „strict în municipiul Braşov, PSD şi alte partide ar putea fi avantajate de această modalitate de alegere a primarului” însă social-democratul braşovean a afirmat că „eu cred că nici PNL nu vrea cu adevărat ca primarii să fie aleşi în două tururi”.

Problema de acum însă nu este ce vor pesediştii sau liberalii ci Klaus Iohannis şi serviciile.

Oricum, până una alta, pesediştii braşoveni nu sunt foarte grăbiţi în anunţarea candidatului, dovadă că demersurile interne de desemnare a acestuia nici nu au început. Am putea chiar specula chiar un (nou) blat între oamenii senatorului Marius Dunca şi gaşca de la Primăria Braşov coordonată de Georghe Scripcaru, ţinând cont de relaţiile foarte bune dintre cei doi.

În altă ordine de idei, până acum, oficial, şi-au anunţat candidatura pentru funcţia de primar al Braşovului:
* Allen Coliban (USR) şi
* Gheorghe Ialomiţianu (independent) şi de câteva zile şi-a anunţat intenţia şi şeful de la Protecţia Consumatorului pe regiunea centru,
* Sorin Susanu (reprezentând partidul Pro Romnia).
De asemenea, într-o emisiune radiofonică de luna trecută, George Scripcaru a dat de înţeles că şi el va candida (pentru a cincea oară) la un nou mandat. Probabil ca să-şi ducă la capăt proiectele căci în ultmii 18 ani nu a avut suficient timp.
Amintim că Scripcaru conduce practic Primăria Braşov din 2002 când consiliul local (alintat la vremea respectivă de mass-media ce nu fusese încă toată cumpărată şi aservită drept Cooperativa din C.L. Braşov ) de atunci i-a retras toate atribuţiile lui Ioan Ghişe şi i le-au transferat lui Scripcaru.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.