Peste 10.000 de braşoveni au cerut returnarea taxei auto

Peste 10.000 de braşoveni au cerut returnarea taxei auto

0 98

Dacă pentru taxele plătite în urmă cu mai mulţi ani şoferilor le-au fost restituite deja peste 2 milioane de lei, contravaloarea timbrului de mediu va întra în conturile contribuabililor începând cu luna septembrie

Dacă pentru taxele plătite în urmă cu mai mulţi ani şoferilor le-au fost restituite deja peste 2 milioane de lei, contravaloarea timbrului de mediu va întra în conturile contribuabililor începând cu luna septembrie.
Fie că s-a numit taxa de prima înmatriculare, taxa de poluare sau timbru de mediu, şoferii îşi pot recupera banii pe cale administrativă, adică fără să meargă în instanţă.
În medie, au plătit pentru o maşină câteva sute de euro. Oricine a plătit o taxă la prima înmatriculare a maşinii între anii 2007 şi 2017 îşi poate recupera banii. În judeţul Braşov s-au depus 10.091 de cereri dintre care 1261 sunt persoane juridice care cer înapoi peste 4 milioane de lei. 8830 de cereri s-au înregistrat de la persoane fizice, care au solicitat peste 17 milioane de lei, spune ec. Nicoleta Constantin – şef Serviciu Asistenţă pentru Contribuabili ANAF.
Dacă iniţial se solicitau pe lângă cereri şi copia talonului, a cărţii maşinii, dar şi dovada plăţii recent autorităţile au simplificat procedura.
Potrivit Nicoletei Constantin, pentru a solicita restituirea din 30 martie se depune doar cererea fără a mai fi necesar nici un alt document.
Restituirea banilor se face în urma unei cereri-tip depuse la organul fiscal din localitatea de domiciliu dar şi pe site-ul ANAF iar banii vor ajunge într-un cont bancar al solicitantului.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.