Peste 100 de copii consultaţi de un singur medic într-o gardă la...

Peste 100 de copii consultaţi de un singur medic într-o gardă la Spitalul de Copii

0 38

Conducerea Spitalului de Copii Brașov îi sfătuiește pe părinți să vină la spital doar cu copiii care au într-adevăr urgențe și totodată le administreze micuților vaccinul antigripal

200 de copii au fost diagnosticați cu gripă la Brașov. Numărul reprezintă doar cazurile înregistrate la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Clinic de Copii Brașov în luna decembrie. Numărul mare de îmbolnăviri și cu alte afecțiuni respiratorii a făcut ca prezentările la camera de gardă să se dubleze. Au fost cazuri când pacienții au așteptat și 4 ore pentru a fi consultați de un medic.

De cealaltă parte un singur medic a consultat într-o gardă de 12 ore peste 100 de copii. Conducerea Spitalului de Copii Brașov îi sfătuiește pe părinți să vină la spital doar cu copiii care au într-adevăr urgențe și totodată le administreze micuților vaccinul antigripal.
E nebunie în fiecare zi în această perioadă la unitatea d eprimiri urgențe Brașov, Părinți cu copii în brațe așteaptă zeci de minute ca un medic să pună un diagnostic micuților lor. Din păcate, mulți pleacă acasă cu tratament pentru gripă.

În prezent secția de boli respiratorii și compartimentele aferente acesteia sunt pline. Toate cele 45 de locuri sunt ocupate iar medicii încearcă zilnic să elibereze câteva locuri pentru a face loc altor copii bolnavi. Cei care și-au mai revenit sunt externați cu tratament la domiciliu.

Numărul mare de îmbolnăviri face ca la UPU să stea laolaltă copii cu diferite afecțiuni iar riscul de a contracta gripa crește.
Părinții care ajunc cu copiii la urgențe spun că nu au ce să facă și au nevoie de părerea unui medic specialist chiar dacă riscă ca în urgențe să contracteze alți viruși.
Medicii îi sfătuiesc pe părinți să-și vaccineze copiii atât cu vaccinul antigripal cât și cu cel pneumococic.
În luna decembrie la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Copii Brașov au fost deja peste 4000 de prezentări, aproape dublu față de o lună normală.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.